Berghege bouwt meest duurzame gebouw in Nederland

  • 3 april 2009

Bouwbedrijf Berghege bouwt een gloednieuw onderkomen in Wageningen voor het Nederlands instituut voor Ecologie NIOO. De nieuwbouw biedt plaats aan ongeveer 160 medewerkers. Het strak vormgegeven complex zal bestaan uit een hoofdgebouw met laboratoria en kantoren en diverse bijgebouwen, zoals kassen.  

Bij de bouw wordt 100% duurzaamheid vereist door het NIOO. Dat betekent dat het nieuwe complex het toonbeeld wordt van bouwen volgens de zogeheten cradle to cradle-filosofie: bouwen met veel gebruik van zon, licht en pure, herbruikbare materialen.
Het NIOO-gebouw wordt daarbij het meest duurzame gebouw van Nederland. Het wordt zoveel mogelijk opgetrokken uit glas, hout en staal. Dit zijn onbewerkte en vaak ongemengde materialen die gemakkelijk herbruikbaar zijn. Opvallend is het groene dak. Dit dak biedt ruimte voor vogels en dergelijke, ter compensatie voor de ruimte van de natuur die het gebouw inneemt. Het nieuwe NIOO gebouw wordt in 2010 opgeleverd.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren