"Berghege prima partij in moeilijke bouwsituatie"

  • 11 december 2002

Het concern Vendex KBB omvat 16 detailhandelketens, uiteenlopend van warenhuizen en kledingzaken tot doe-het-zelfwinkels. De afdeling Onroerend Goed verzorgt het beheer, de (ver)huur en de ontwikkeling van de gebouwen van de dochtermaatschappijen. Momenteel herontwikkelt deze afdeling voor Perry Sport Utrecht twee naast elkaar liggende panden waarvan één een monumentaal pand is uit begin twintigste eeuw. De panden zijn gelegen aan het bekende Vredenburg.

De herontwikkeling voor Perry Sport en parfumerie Douglas omvat twee panden waarbij deze tot één geheel worden getransformeerd en er tevens een uitbreiding plaatsvindt. Bouwbedrijf Berghege is als bouwkundig aannemer en restaurateur betrokken bij de herontwikkeling. In de uitvoering worden de authentieke kenmerken van de gebouwen gehandhaafd en gerestaureerd terwijl gelijktijdig moderne elementen worden verwerkt. Op deze wijze ontstaat een bijzonder contrast tussen handhaving van de historische gebouwkenmerken en de toepassing van moderne materialen in het interieur. “Doordat de panden gevestigd zijn op een toplocatie en Perry Sport gedurende alle werkzaamheden geopend blijft, is de herontwikkeling een ingewikkeld proces”, licht de heer K. Diepstra, Manager Onroerend Goed van Vendex toe.

Prettig winkelen

Bij de herontwikkeling heeft Berghege zoals gezegd te maken met bepalende factoren ten aanzien van logistieke activiteiten en winkeltijden. “Zo is er vier van de zeven dagen recht tegenover de panden een markt aanwezig”, vertelt de heer Diepstra. “En omdat vanwege de locatie ook een bouwplaats ontbreekt, dienen de bouwmaterialen vóór 10.00 uur ‘s ochtends te worden aan- en afgevoerd. Perry Sport blijft immers gedurende de bouw open tijdens winkeluren.” Het belang van een zorgvuldige planning van alle activiteiten en de invulling van de werkwijze is dus groot. Bouwbedrijf Berghege beheerst deze onderdelen uitstekend volgens de heer Diepstra. Ook over de aanpak van onverwachte probleemsituaties, die zich door de aard van het project voordoen, is de manager van Vendex zeer te spreken. “Berghege is coöperatief, oplossingsgericht en werkt correct en adequaat. We hebben dus een prima partij in deze moeilijke bouwsituatie gevonden.”


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren