Feestelijke afronding inrichting fase 1 in de Piekenhoef

  • 28 juni 2007

Nieuwbouwwijk de Piekenhoef wordt gerealiseerd door VOF Hoessenbos, een samenwerkingsverband waarin Bouwbedrijf Berghege participeert. Vanaf het begin is het uitgangspunt geweest dat het een groene wijk moet worden met een diversiteit aan woonmilieus met elk een eigen karakter.

 

En wie nu in het eerste deel van de wijk rondkijkt, kan met eigen ogen zien dat bovenstaande uitgangspunten in de praktijk goed uit de verf komen. Op 15 juni werd samen met de leerlingen van basisschool De Fonkeling op feestelijke wijze stilgestaan bij de complete afronding van de van fase 1; woningen én inrichting. Samen met wethouder Iding en leden van de dorpsraad Berghem werd een doek onthuld waarop de kinderen hun droomplek in de wijk hebben getekend. Ook werd stilgestaan bij de archeologische vondst van een landweer, een middeleeuws verdedigingswerk.

Speelse inrichting

De inrichting van de openbare ruimte in de Piekenhoef versterkt de woningbouw. Het geheel heeft een vriendelijke, moderne uitstraling. Dit wordt bewerkstelligd doordat er ongewone inrichtingselementen in de wijk zijn gebruikt. Denk aan de houten lantaarnpalen, knekelbruggetjes en een schelpenpad door de wadi's.

Ook de speelplekken zijn van een heel bijzonder soort. De speeltoestellen hebben de vorm van enorme insecten zoals rupsen en libelles. In de toestellen wordt naast roestvrij staal, eenzelfde houtsoort verwerkt als in de houten lantaarnpalen is gebruikt. De insecten zijn te bewonderen op de eerste twee speelplekken aan de Tarwestraat. Ook de aanleg van het bospark in de wijk is inmiddels in volle gang. Het park krijgt met langwerpige velden dezelfde verkaveling met berkenwallen als het kleinschalige landbouwgebied ten zuiden van de nieuwbouwwijk. Er komen onder meer heidevelden, een skateveld, een vijver, een uitkijkheuvel en een insectenspeeltuin.

Meer informatie: www.wonenindepiekenhoef.nl

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren