Nieuwbouw Zorgcentrum Nijevelt

  • 23 november 2006

Zorgcentrum Nijevelt in Nijmegen wordt flink onder handen genomen. Bouwbedrijf Berghege heeft opdracht gekregen van Stichting De Waalboog voor de bouwkundige realisatie van de nieuwbouw van fase 1. Architect is Molenaar en Koeman te Vught.

Bouwbedrijf Berghege realiseert in fase 1 van het project de nieuwbouw van Zorgcentrum Nijevelt. Hiermee krijgt het zorgcentrum nieuwe woonruimtes voor haar bewoners: 36 verpleegkamers, 43 zorgappartementen en 2 overbedkamers. Om de nieuwbouw te kunnen realiseren, wordt eerst de laagbouw van het bestaande zorgcentrum gesloopt. Hierin waren faciliteiten als de wasserette, kapsalon, keuken en het magazijn gehuisvest. Deze zijn tijdelijk ondergebracht in een interimgebouw. De bewoners wonen in het hoogbouwgedeelte van het complex. Zij komen straks in de nieuwbouw te wonen.

Kenmerkend voor het project zijn de korte doorlooptijden en het kleine bouwterrein. Berghege is in oktober gestart met fase 1, de oplevering staat gepland voor de eerste helft van 2008. Ook het kleine bouwterrein vraagt om logistieke expertise. Er zijn geen parkeerplaatsen en er is nauwelijks ruimte voor de aanvoer en opslag van materialen. Bouwbedrijf Berghege werkt daarom met just-in-time leveringen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren