Unieke samenwerking IBN, Maxxim, Bouwfonds en Berghege

  • 20 juni 2002

Partners in een vooruitstrevend samenwerkingsverband, zo kunnen IBN-groep en Maxxim Medical Europe worden omschreven. In dit samenwerkingsverband speelt de vestigingslocatie van Maxxim in Oss een belangrijke rol. Een locatie die in opdracht van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling door Bouwbedrijf Berghege wordt verbouwd en uitgebreid.

 

IBN-groep en Maxxim Medical Europe kennen elkaar al jaren en hebben een bijzondere band. Zeker sinds 2001 ruim vijftig IBN-medewerkers gedetacheerd zijn bij Maxxim, dat op haar beurt weer bedrijfsruimte van IBN-groep huurt in Oss. De IBN-groep biedt mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hulp bij het krijgen van betaald werk. Zij krijgen werk bij een van de IBN-bedrijven en worden waar mogelijk extern gedetacheerd. Maxxim is gespecialiseerd in productie van operatiepakketten, infusiesystemen, cardiologie- en radiologiesets en spuitgietproducten voor de medische industrie. Sinds medio 2001 zijn IBN-medewerkers in de cleanroom/productieruimte gedetacheerd bij Maxxim. Algemeen directeur van Maxxim de heer R.W. Beek: “In verband met krapte op de arbeidsmarkt en ruimtegebrek zijn we gaan samenwerken met de IBN-groep. De organisatie bleek over capabele en gemotiveerde medewerkers te beschikken en bovendien een zeer goede locatie voorhanden te hebben.”Algemeen directeur van de IBN-groep de heer ing. P.W.C.T. van der Steen vult aan: “Door de unieke uitwisseling van mensen en materieel is onze samenwerking minstens bijzonder te noemen. We vervullen hiermee een vooruitstrevende rol in onze branche.”

Bouwfonds en Berghege

Maxxim verhuist met het kantoorpersoneel in de zomer van 2002 naar de locatie in Oss. De IBN-locatie wordt zoveel mogelijk afgestemd op de randvoorwaarden die Maxxim heeft gesteld. Het project is in handen gegeven van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling. Deze vastgoedonderneming richt zich op huisvesting voor wonen, werken en winkelen met concepten op het gebied van ontwikkeling, financiering en asset management. De heer ing. M.J.M. Hoes, projectontwikkelaar regio zuid van Bouwfonds: “Wij kennen Maxxim door samenwerking uit het verleden en kunnen dus op basis van ervaring aangeven waar het bedrijf behoefte aan heeft. Omdat Bouwfonds een regiefunctie vervult bij de locatie in Oss, schakelt het bedrijf partijen in die aan de hoge kwaliteitseisen van Bouwfonds kunnen voldoen en zelfstandig werken en meedenken. De samenwerking met Bouwbedrijf Berghege sluit hier volgens de heer Hoes goed op aan. Hij vertelt: “Als hoofdaannemer van de verbouwing en nieuwbouw vervult Berghege niet slechts een uitvoerende rol. Bouwfonds kan rekenen op vakkundigheid en het nakomen van afspraken.” Voor de IBN-groep komt de samenwerking met Berghege zeker niet ‘uit de lucht vallen’. De bedrijven hebben in het verleden al regelmatig samengewerkt. “Onze organisaties kennen elkaar ondertussen door en door”, vertelt de heer Van der Steen van IBN-groep. “Wat voor mij heel belangrijk is, is dat Berghege net als de IBN-groep trots is op het werk dat wordt verricht. Vanuit dit gevoel denken zij met ons mee en wordt er dus niet sec uitgevoerd.”


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren