Viering hoogste punt nieuw wedstrijdbad Golfbad Oss

  • 8 februari 2010

Tien jaar hebben de Osse zwemverenigingen erop moeten wachten: het nieuwe wedstrijdbad aan de achterzijde van het Golfbad. De plannen van Golfbad Exploitatie b.v. voor het nieuwe bad werden uitgesteld nadat een eerdere aannemer die de klus zou klaren, failliet ging. 

Golfbad Oss benaderde daarop Bouwbedrijf Berghege voor het bouwkundige gedeelte en Kemkens Installatiebureau voor de technische installaties. Vorig jaar juni ging de eerste schop in de grond. Afgelopen vrijdag werd het hoogste punt gevierd met het hijsen van de vlag door wethouder Chris Ermers. Eind september kunnen de zwemverenigingen al gebruik gaan maken van hun eigen echte wedstrijdbad.

Druppel

De gigantische houten dakspanten in de vorm van een druppel zijn bedacht door architect Rinus van Grondelle van Van Grondelle Architecten uit Oss. In het moderne gebouw komen een kelder, een nieuw kantoor aan de voorkant van het bad en een wedstrijdbad (15 x 25 meter) met kleedaccommodatie. Op de verdieping bevinden zich de tribune, een vergaderruimte, een verenigingsruimte en een ruimte voor de technische installaties. Onder de beweegbare zwembadbodem zijn tanks geplaatst die hergebruik van 70% van het water mogelijk maken.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren