BioConnection – Pivot Park Oss

Kleurrijke blikvanger

Bekijk alle foto's

 

Van MSD (voorheen Organon) kreeg Berghege een aantal jaren geleden de opdracht voor de nieuwbouw van een Pharmaceutical Pilot Plan. We realiseerden de gehele bouwkundige schil van het gebouw naar het ontwerp van het Rotterdamse Architectenbureau Van den Broek en Bakema. Inmiddels is het gebouw onderdeel geworden van de open campus op het Osse Pivot Park. Daar heeft BioConnection dit gebouw nu in gebruik. 

BioConnection

BioConnection is een Nederlandse ontwikkelaar en producent van injecteerbare (bio-) farmaceutische producten. Gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelproducten, het vullen, afwerken en de lyofilisatie op klinische en commerciële schaal. BioConnection biedt diensten op basis van klantgerichte, maatwerkoplossingen. Ze doet dit vanuit haar eigen fabriek en via vertrouwde partners.

Flexibel bouwen

De ontwikkelingen in de farmaceutische industrie vragen om innovatiekracht en flexibiliteit. Die flexibiliteit is ook in de nieuwbouw doorgevoerd. Het RY-gebouw is namelijk ontwikkeld op basis van een 'buitenschil' en een 'inbouwpakket' die los van elkaar gerealiseerd zijn. Berghege kreeg de opdracht voor het bouwen de schilconstructie. Terwijl de opdrachtgever nog volop bezig was met de definitieve invulling van het binnenpakket, startten wij al met de bouw. Een uitzonderlijke situatie die leidde tot een gefaseerde oplevering. De huidige faciliteiten voldoen daarmee weer aan nationale en internationale regelgeving op het gebied van milieu, veiligheid en kwaliteit. Maar ook aan de maatstaven die BioConnection aan het productieproces stelt.

Markant gebouw

Door zijn kleurstelling is het RY-gebouw een echte blikvanger. De beperkte perceelgrootte dwong de architect de hoogte in te gaan. De zeven verdiepingen tellende nieuwbouw dreigde daardoor té kolossaal te worden. Maar door het gebouw op betonnen V-vormige kolommen te zetten met daarachter veel glas lijkt het gebouw 'los te komen' van de grond waardoor het een lichtvoetig karakter krijgt.

 

Opdrachtgever

MSD Oss

Opdracht

BioConnection – Pivot Park Oss

BioConnection
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren