Kasteel Oeverhuijze (Haverleij) ’s-Hertogenbosch

57 grondgebonden woningen, 12 appartementen en 2 penthouses

Bekijk alle foto's

Vlakbij de oevers van de Maas gaat Berghege in samenwerking met BPD Ontwikkeling kasteel Oeverhuijze bouwen. Dit is het negende en laatste kasteel van plan Haverleij te Engelen en is ontworpen door architectenbureau PPHP uit Amsterdam. Het kasteel bestaat uit 57 grondgebonden woningen, een appartementengebouw met 12 appartementen en 2 penthouses. Waar eerdere kastelen in Haverleij een gesloten karakter hebben en de achtergevels direct aan de gracht grenzen, heeft Oeverhuijze ruime tuinen aan de voor- en achterzijde van de woningen en ligt deze meer in het landschap.

Kenmerkende hoektorens
Het appartementengebouw ligt op de noordwesterlijke kop en is vijf bouwlagen hoog. Het vormt zo de hoek van Oeverhuijze met uitzicht over de Maas. Het kasteel, geïnspireerd op Windsor Castle, heeft vier kenmerkende hoektorens. De toegangsdeur is net als een echt kasteel voorzien van oude details zoals smeedijzeren tralies en ouderwets hang- en sluitwerk. De penthouses hebben ieder een unieke slaapkamer in de hoektoren. De dakterrassen bieden een uitzicht over de Maas met als eyecatcher een bijzondere pergola. 

Unieke woningen
De kasteelmuur bestaat uit verschillende woontypen met afwijkende beukmaten. In de gevels van iedere woning wordt gebruikt gemaakt van verschillende accenten zoals kozijnen, neggen, rollagen, dakrandhoogte en accentstenen. Zo ontstaan in feite 57 unieke woningen waarvan het bouwdeel aan de noordzijde een prachtig vrij uitzicht over de kruin van de dijk naar de Maas heeft. In de standaard kopersopties kunnen sommige woningen bovendien nog uitgebreid worden met een dakopbouw of uitbouw aan de achterzijde.

Opdrachtgever

BPD Ontwikkeling BV

Opdracht

Kasteel Oeverhuijze (Haverleij) ’s-Hertogenbosch


Adres:
Haverleij, Engelen

Projectwebsite Haverleij
Meer informatie onder de video
Haverleij van boven

Duurzame standaard

In het waterhuishoudingsplan is rekening gehouden met de afwatering van de platte daken. Door de hoogteverschillen in het kasteel en het verzonken hof in de binnentuin wordt het water rondom de gracht van het kasteel gebracht. Oeverhuijze is verder volledig gasvrij; de woningen en appartementen krijgen ieder een individuele warmtepomp. Voor het appartementengebouw is gekozen voor een water/water warmtepomp. De woningen krijgen een lucht/water warmtepomp. PV panelen zijn in de huidige duurzame standaarden ook niet meer weg te denken, die verbergen we netjes achter de kantelen. Daarbij gaan we in het kasteel op verschillende plekken inbouwstenen voor vogels en vleermuizen creëren. Want door onze steeds nettere en beter geïsoleerde manier van bouwen, verdwijnen de hoekjes en gaatjes waar zij in weg kunnen kruipen. En dankzij de speciale inbouwstenen krijgen deze bijzondere dieren toch weer hun plek. De stenen zijn gemaakt van duurzaam houtbeton, ze worden weggewerkt achter de gevel en van binnen goed afgesloten.

Op 29 april 2021 is de verkoop gestart en de verwachting is dat wij in het eerste kwartaal van 2022 kunnen starten met de bouw.

De artist impressions zijn gemaakt door BPD Ontwikkeling BV 

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren