Feestelijk moment voor Walkwartier

  • 21 juni 2022
  • Retail
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

Op de bouwplaats van project Walkwartier in Oss vond op dinsdag 21 juni een feestelijke bijeenkomst plaats. Samen met de toekomstige bewoners, bestuurders en ambtenaren van de Gemeente Oss en andere direct betrokkenen van het project werd de start van de bouw gevierd.  Het project is een initiatief van Van Wanrooij Projectontwikkeling en wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf Berghege. Allebei gevestigd in Gemeente Oss.

Startschot

Tijdens de bijeenkomst voerde wethouder Dolf Warris  één van de laatste paalboringen uit. Met een symbolische ‘druk op de knop’ gaf wethouder Frank den Brok vervolgens een feestelijk startsein voor de bouwwerkzaamheden. Na de officiële handeling vervolgden de genodigden naar Boutique Hotel & Restaurant Cordial, waar een toost werd uitgebracht op het project.

Project Walkwartier

In het hart van Oss, op de locatie van de voormalige V&D met een winkelrij en parkeerterrein, verrijst project WalKwartier. Het grootste binnenstedelijke nieuwbouwproject in Oss (sinds 1751). Een stoer project met een eigentijdse architectuur, maar ook met verwijzingen naar de rijke bouwhistorie van Oss. Het ontwerp is vervaardigd door voormalig rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (Dok Architecten). Het project wordt aan 4 kanten omringd door bestaande bebouwing en bevat onder meer 2500 m2 retail, 500 m2 horeca, commerciële functies en een groots cultuurhuis van ca. 4500 m2. Project WalKwartier biedt daarnaast ruimte aan wonen: 131 appartementen, verdeeld in 68 vrije sector koopapp. en 63 vrije sector huurapp. Onder het project is een grote parkeergarage voorzien, met bergingen en 150 parkeerplaatsen.

Van en voor Oss

Het prestigieuze project is zowel voor Van Wanrooij als voor Berghege een thuiswedstrijd, beide bedrijven zijn gevestigd in Gemeente Oss en zijn trots op de bereikte mijlpaal. Over 2 jaar is een nieuw complex gereed, geïnspireerd op de historie, maar ook naar het verlangen van Oss en haar bewoners.

Een plek die voelt als eigen, om te wonen, leven, ontmoeten, verblijven, winkelen en geïnspireerd te raken. WalKwartier: een project van en voor Oss.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren