Duurzame innovatie

Toekomstbestendige oplossingen

Innovatie en duurzaamheid gaan stevig hand in hand. De bouw ontwikkelt zich snel en speelt in op de vraag vanuit de markt, die verandert en complexer wordt. Duurzaam bouwen en verantwoord ondernemen zijn de standaard in onze bedrijfsvoering. Wij nemen toekomstbestendige oplossingen als uitgangspunt. De pijlers voor duurzame bedrijfsvoering bij Berghege zijn de drie P’s van het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: People, Planet en Prosperity. Wij zijn niet alleen op papier duurzaam, maar laten dit ook in de praktijk zien.

Koning Willem 1 College Den Bosch (4)

Circulair bouwen

De bouwsector speelt een grote rol in de transitie naar een circulaire economie. Een nieuwe manier van bouwen, denken en werken. Bij Berghege vertalen wij deze uitgangspunten naar circulair bouwen. Hierbij draait het om slim gebruik van grondstoffen, producten en goederen zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Een gesloten kringloop. Voor gebouwen betekent dit dat materialen hergebruikt worden maar ook dat een gebouw flexibel wordt ingezet.

We zijn scherp op de laatste ontwikkelingen. Zo verkennen wij de toepassing van biobased bouwmaterialen. Natuurlijke materialen die op korte termijn hergroeibaar zijn. Circulariteit is geen doel op zich, maar een manier van denken en doen. Daarbij zoeken we steeds de naar de complexe balans tussen duurzame ambities en rendement. En vinden daarin het juiste evenwicht.

BIM Jelco 1

Digitale innovatie

Bouwen met BIM, ofwel bouwen met inzet van een Bouw Informatie Model wordt steeds meer gemeengoed. In het model kan alle relevante informatie tijdens een bouwproject worden opgeslagen; van de ontwerp- tot de beheerfase. En vervolgens gebruikt en beheerd worden in een digitaal 3D-model. Dit levert grote voordelen op zoals efficiënte samenwerking en communicatie wat weer bijdraagt aan vermindering faalkosten en een kortere doorlooptijd. Reden voor Berghege om te investeren in BIM expertise. 

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited