Bouw

Berghege bouwt. We kennen de weerbarstige praktijk; het spanningsveld tussen de wensen van de opdrachtgever en de eisen van de architect enerzijds en de kosten, maakbaarheid en planning anderzijds. 

Bouw

Berghege bouwt. We kennen de weerbarstige praktijk; het spanningsveld tussen de wensen van de opdrachtgever en de eisen van de architect enerzijds en de kosten, maakbaarheid en planning anderzijds. 

Kantoorgebouw Facet OPG Utrecht (7)

Creatieve uitdagingen

Wij hebben inzicht in complexe bouwprocessen en de nieuwste technieken. Ons team denkt mee, draagt haalbare alternatieven aan. Op basis van kennis van architectonische eisen en ruime ervaring met het verwerken van bijzondere details. Wij doen graag recht aan de creativiteit van de architect. Een glazen diamant, aparte metselverbanden, een bijzonder reliëf of een opvallende gevel uit glas en gaas. Wij gaan geen creatieve uitdaging uit de weg. Want ook vorm is graadmeter voor de kwaliteit van een gebouw.

Raadhuis Raventein BB (1)

Monumentaal bouwen

Bouwbedrijf Berghege heeft al heel wat bijzondere renovaties op haar naam staan. Alleen al in de gemeente Oss gaat het om vier recente projecten. Zo renoveerden we het kantoorpand van Van der Krabben makelaardij na een flinke brand en realiseerden wij voor onze buren, de parochie Heilige Willibrordus, vijf duurzame appartementen in de voormalige kapelanie. Ook vernieuwbouw van het Raadhuis in het historische centrum van Ravenstein is prachtig geworden.

Ons eigen monumentale pand pakten wij uiteraard ook zeer grondig aan. Het ontwerp van De Twee Snoeken werd door de branchevereniging BNA zelfs beloond met een nominatie voor Beste Gebouw van het Jaar!

Bekijk ons monumentale hoofdkantoor

Het NIOO-gebouw is één van de meest duurzame gebouwen van Nederland. Het wordt grotendeels opgetrokken uit glas, hout en staal. Dit zijn onbewerkte en vaak ongemengde materialen die gemakkelijk herbruikbaar zijn. Opvallend is het groene dak. Dit dak biedt ruimte voor vogels en dergelijke, ter compensatie voor de ruimte van de natuur die het gebouw inneemt.

Claus en Kaan Architecten

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited