FrieslandCampina Ingredients opent nieuwe productiefaciliteit

  • 20 maart 2023
  • Industrie

Voor FrieslandCampina Ingredients bouwden wij een state of the art fabriek op hun bedrijfsterrein in Veghel die speciaal is gericht op lactoferrineproductie. Dat deden we op zo'n manier dat het continu functionerende bedrijfsproces door kon gaan. Vorige week donderdag werd deze nieuwe lactoferrine productiefaciliteit in Veghel geopend.

De nieuwe productiefaciliteit toont de expertise op het gebied van eiwitverwerking. Door de productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe technologieën toe te passen, spelen zij in op de groeiende vraag naar lactoferrine. In het gehele productieproces wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie voor absorptie, elutie, filtratie en sproeidrogen. Ze maken daarbij gebruik van de verse melk die wordt geleverd door de bijna 10.000 leden-melkveebedrijven. 

De productiefaciliteit draait voor 100 procent op groene stroom en alle water en zoutresten die tijdens het productieproces ontstaan, worden hergebruikt. De faciliteit voldoet daarnaast aan de richtlijnen van de Europese Commissie inzake "beste beschikbare technieken" (BBT) voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van apparatuur, waarmee hij voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

>> Lees er meer over op de site van FrieslandCampina


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren