Start verbouwing hoofdingang Rijnstate Arnhem

  • 5 mei 2023
  • Ziekenhuizen

Rijnstate bouwt met ons aan de toekomst! Wij zijn inmiddels gestart met de voorbereiding op de verbouwing aan de hoofdingang van Arnhem. We maken een tijdelijke entree die als ingang dient, als na de zomer de hoofdingang wordt afgesloten voor een stevige opknapbeurt. 

Voorbij de huidige Kiss & Ride, ter hoogte van de taxistandplaats, komt de tijdelijke ingang van Rijnstate. Vrijdag 5 mei is de aannemer gestart met het plaatsen van stofschotten, zaterdag 6 mei breken we de pui eruit. Vanaf begin september wordt de tijdelijke entree in gebruik genomen en sluiten we de hoofdingang af om de daadwerkelijke verbouwing te beginnen. 

Meer verbouwingen op komst

De aanpassing van de hoofdentree is het begin van een flinke reeks verbouwingen aan het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Tot en met 2030 nemen we onder meer het buitengebied onder handen, verbouwen we het Atrium, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen en breiden we de afdeling Radiologie uit.

Duurzaam bouwen

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg. Voor de verbouwing van het ziekenhuis heeft ze zorgvuldig de partners gekozen, die ook duurzaam willen bouwen. Bouwbedrijf Berghege gaat als aannemer de verbouwing van de entree uitvoeren. Unica verzorgt de technische installaties. 

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval. 

Sneller en slimmer

Op deze manier passen we ons ziekenhuis aan op de zorgvraag van de toekomst. Verbeterde zorgprocessen en nieuwe apparatuur betekenen een flinke sprong vooruit in onze dienstverlening. Sneller en slimmer. En dat niet alleen: we vernieuwen, om tegelijk te verduurzamen. Minder vierkante meters beperken bijvoorbeeld de kosten van energie. 

>> Eerder bouwden wij Rijnstate Elst 

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren