Een werkplaats die energie levert

Duurzaamheid is een belangrijk maatschappelijk thema. In de bouwsector is het dan ook niet meer weg te denken en er komen steeds meer technische innovaties die bijdragen aan een betere leefomgeving. In de projecten van Bouwbedrijf Berghege  duurzaamheid uiteraard een prominente plaats. Niet alleen bij het werk dat we voor onze opdrachtgevers uitvoeren maar ook bij onze eigen gebouwen: zo heeft de werkplaats deze zomer zonnepanelen op het dak gekregen.

Twaalf collega’s zijn dagelijks op onze werkplaats aan de slag. Hier slaan we onder andere grote bouwmaterialen zoals steigers op. Ook worden er verschillende onderdelen voor bouwprojecten gemaakt, vooral als het gaat om houtbewerking. Denk aan deuren, kozijnen en hekwerken. In augustus kreeg het gebouw 428 zonnepanelen op het dak geplaatst, die samen goed zijn voor een vermogen van 141660 wattpiek. 

Ervaring uit onze nieuwbouwprojecten toegepast

De eerste ervaringen met de panelen zijn positief. ‘We zijn heel tevreden, op zonnige dagen is de opbrengst 800 Kilowattuur (Kwh). Dat is ongeveer de hoeveelheid stroom die een gemiddeld gezin per kwartaal gebruikt’, weet Eddie Bongers, inkoper bij Bouwbedrijf Berghege. ‘Bij bouwprojecten zoals Torckdael in Wageningen en Parkbos in Vught hebben we eerder gewerkt met het plaatsen van zonnepanelen. De techniek is voor ons bekend.’

De zonnepanelen wekken meer energie op dan de werkplaats verbruikt. De stroom die te veel geproduceerd wordt, is niet verloren, maar gaat het elektriciteitsnet op.

Meer informatie onder de video
Voorbeeldproject Parkbos in Vught

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren