28 juni 2023

Berghege bouwt (zorg)woningen Levendig Landgoed Huize Padua

Nieuwe fase

Bouwbedrijf Berghege gaat de eerste (zorg)woningen bouwen op Levendig Landgoed Huize Padua. Op woensdag 28 juni is hiervoor de overeenkomst getekend in de Kas, op de plek waar het eerst gebouwd gaat worden. De overeenkomst werd getekend door directeur Tom Bongers van Bouwbedrijf Berghege en bestuurders Fred Pijls en Anne-Marie Schram, Raad van Bestuur GGZ Oost Brabant. 

Een historisch moment in de geschiedenis van het landgoed dat terug gaat naar de broeders Penitenten in 1742. In totaal gaat het in deze eerste fase om 64 studio’s verdeeld over twee gebouwen. Deze twee gebouwen van twee lagen met een gedeeltelijke kap komen op de plaats van de huidige kas.

“Vandaag start een nieuwe fase voor het landgoed. We kijken er met plezier naar uit om samen met Bouwbedrijf Berghege toekomstgericht te bouwen aan het Levendig Landgoed Huize Padua waar volop ruimte is voor wonen, werken en leren,” vertelt bestuursvoorzitter Fred Pijls. Collega-bestuurder en psychiater Anne-Marie Schram vult hem aan: “Uiteraard blijven we specialistische ggz verlenen aan kwetsbare mensen voor wie deze healing environment helpend is in hun herstel. In toenemende mate doen we dat samen met andere netwerkpartners uit de zorg”.

Foto Gebakjes LLHP Ondertekening Berghege GGZ [Desktop Resolutie]

Ambitie en respect

“De plannen van het Levendig Landgoed Huize Padua getuigen van ambitie en veel respect voor de historie van de bijzondere locatie.’’ vertelt Tom Bongers, directeur Bouwbedrijf Berghege. ‘’De opdracht om voor de eerste fase de uitwerking van het ontwerp en de uitvoering in bouwteam aan te gaan pakken, past helemaal bij Bouwbedrijf Berghege. Wij hebben al veel ervaring opgedaan bij opdrachtgevers in de zorg en hebben er zin in om ook de plannen van Huize Padua gezamenlijk tot een groot succes te maken.”

Op de projectsite is meer informatie en een animatie te vinden over de transformatie van Huize Padua tot levendig landgoed, zoals wanneer welke fase gepland is en wat er grofweg gaat gebeuren. 

Bekijk de projectsite

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited