28 maart 2024

Berghege Heerkens bouwgroep benoemt Raad van Commissarissen

Een stap voorwaarts

Na een succesvolle samenvoeging van Bouwbedrijf Berghege en Heerkens van Bavel Bouw, is de Berghege Heerkens bouwgroep verheugd de benoeming van een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) aan te kondigen. Deze benoeming markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van het bedrijf en versterkt de positie als toonaangevende speler in de bouwsector.

De RvC bestaat uit vooraanstaande professionals met diverse achtergronden en expertisegebieden binnen de bouw- en zakelijke sector. Hun collectieve ervaring en leiderschap zullen van grote waarde zijn bij het sturen van de Berghege Heerkens bouwgroep. De RvC heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden zoals het toezicht houden op het beleid, de strategie, de financiële situatie en de risicobeheersing van onze bouwgroep. 

Met deze deskundige RvC aan boord zijn wij vol vertrouwen dat we onze positie als bouwgroep verder zullen versterken. We kijken er naar uit om samen te werken met onze RvC om onze gezamenlijke visie te realiseren, met inachtneming van onze cultuur en familiewaarden. 

We stellen de leden van de RvC graag voor: 

Erik Bax DSC2165

Erik Bax

Erik Bax is een senior executive met uitgebreide nationale en internationale ervaring in de bouw- en bouwmaterialen industrie. Zo werkte hij als Chief Operating Officer (COO) voor de Royal BAM Group, waar hij ook lid van de Raad van Bestuur was. Als toezichthouder heeft Erik eveneens een ruime en zeer relevante ervaring opgedaan, onder andere voor ingenieursbureau Goudstikker de Vries en de Ambrava Holding. 

Met een bewezen staat van dienst in de bouwsector en als toezichthouder, gaat Erik een cruciale rol spelen bij het leiden van de RvC en het bieden van strategische richting aan de bouwgroep.

Jurgina Feith DSC2171

Jurgina Feith

Jurgina is operationeel directeur bij Jack-up Barge & Swift Drilling. Ze werkte eerder in managementfuncties voor Heerema Marine Contractors en Boskalis. 

Haar diepgaande expertise als ingenieur en manager in de offshore constructie en scheepvaartindustrie én haar ervaring met familiebedrijven, zijn van grote toegevoegde waarde voor de Berghege Heerkens bouwgroep.

Arien Van Den Berg DSC2186

Ariën van den Berg

Ariën is na een carrière als partner bij PricewaterhouseCoopers nu actief als bedrijfsadviseur en toezichthouder. Hij heeft ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder bij een diversiteit aan organisaties; van familiebedrijf Fetim tot het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. 

Met een grote kennis van financiën en bedrijfsprocessen ondersteunt Ariën de RvC bij het waarborgen van de financiële gezondheid en bij de groei van de Berghege Heerkens bouwgroep. 

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited