5 mei 2023

Start verbouwing hoofdingang Rijnstate Arnhem

Rijnstate Entree Kiss And Ride [Desktop Resolutie]

Rijnstate bouwt aan de toekomst

Rijnstate bouwt met ons aan de toekomst! Wij zijn inmiddels gestart met de voorbereiding op de verbouwing aan de hoofdingang van Arnhem. We maken een tijdelijke entree die als ingang dient, als na de zomer de hoofdingang wordt afgesloten voor een stevige opknapbeurt. 

Meer verbouwingen op komst

Voorbij de huidige Kiss & Ride, ter hoogte van de taxistandplaats, komt de tijdelijke ingang van Rijnstate. Vrijdag 5 mei is gestart met het plaatsen van stofschotten, zaterdag 6 mei breken we de pui eruit. Vanaf september wordt de tijdelijke entree in gebruik genomen en sluiten we de hoofdingang af om de daadwerkelijke verbouwing te beginnen.

De aanpassing van de hoofdentree is het begin van een flinke reeks verbouwingen aan het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Tot en met 2030 nemen we onder meer het buitengebied onder handen, verbouwen we het Atrium, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen en breiden we de afdeling Radiologie uit.

Entree Rijnstate 3 [Desktop Resolutie]

Duurzaam bouwen

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg. Voor de verbouwing van het ziekenhuis heeft ze dan ook zorgvuldig de partners gekozen, die duurzaam willen bouwen. Bouwbedrijf Berghege gaat als aannemer de verbouwing van de entree uitvoeren. Unica verzorgt de technische installaties. 

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval. 

Sneller en slimmer
Op deze manier past Rijnstate het ziekenhuis aan op de zorgvraag van de toekomst. Verbeterde zorgprocessen en nieuwe apparatuur betekenen een flinke sprong vooruit in hun dienstverlening. Sneller en slimmer. En dat niet alleen: ze vernieuwen, om tegelijk te verduurzamen. Met minder vierkante meters beperken ze bijvoorbeeld de kosten van energie. 

Eerder bouwden wij Rijnstate Elst

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited