15 mei 2024

Walkwartier open tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 8 juni is de landelijke Dag van de Bouw. Een jaarlijks evenement waarop bouwbedrijven door het hele land trots hun bouwplaats openstellen voor het grote publiek. Bouwbedrijf Berghege heeft hiervoor dit jaar het Walkwartier in het centrum van Oss uitgekozen en zij zetten daar die zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur de bouwhekken open voor álle geïnteresseerden. Een unieke mogelijkheid dus om deze bijzondere bouwplaats te bezoeken!

 

WK4

Een kijkje achter de bouwhekken

Tijden de Dag van de bouw op zaterdag 8 juni mogen alle nieuwsgierigen door een gedeelte van het Walkwartier wandelen. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om in de appartementen te kijken. We verwachten dat de dag druk bezocht zal worden en we willen voorkomen dat mensen door alle appartementen kunnen lopen. Wel gaan er bouwliften naar het penthouse zodat je vanaf het dakterras het uitzicht kan bewonderen! Let op: om de veiligheid te garanderen is dit alleen mogelijk als je groter bent dan 1,30 meter. 

GEVEL WALPLEIN 5821 [Desktop Resolutie]

Stad met toekomst

Uiteraard is er tijdens deze open dag ook aandacht voor het 100-jarige jubileum van Bouwbedrijf Berghege. In het deel waar straks het Warenhuis komt, is een tentoonstelling te zien die het verhaal van het bouwbedrijf vertelt. Er is een knutselhoek voor de kinderen en een fotowand waarmee  je jezelf als echte bouwvakker kan fotograferen. Op de 1e verdieping vind je een stand van ontwikkelaar Van Wanrooij en daar presenteert de gemeente Oss hun 'Stad met toekomst', de naam voor de ambitieuze plannen voor het hele gebied rond het spoor.

Meer over 'Stad met Toekomst'