HARTCENTRUM CATHARINA ZIEKENHUIS

Nieuwbouw Hartcentrum met Hybride OK's

De Berghege Heerkens bouwgroep bouwde in opdracht van het Catherina Ziekenhuis in Eindhoven de nieuwbouw van het Hartcentrum. Dit twee verdiepingen tellende centrum werd gerealiseerd bovenop de ook nieuw te bouwen entreehal van het Catharina Ziekenhuis. Deze entreehal werd pal voor de voormalige hoofdingang gebouwd.

Project
Nieuwbouw hartcentrum
Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
Catharina Ziekenhuis
Architect
Architecten aan de Maas
grootte
8.500 m2
Hartcentrum Catharina Ziekenhuis Eindhoven (5)

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw zijn alle behandelactiviteiten van het Catharina Hartcentrum geconcentreerd. Onder meer de hartkatheterisatiekamers (5 kamers), de dotterlounge (12 patiëntvriendelijke kamers waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen), de hartbewaking (12 plekken) en de Medium Care (12 plekken). De bestaande vijf hartkatheterisatiekamers in het ziekenhuis maakten plaats voor patiëntenkamers. Daardoor werd het mogelijk om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1–persoonskamers te bouwen.

De begane grond van dit nieuwe gebouw sluit aan op de oude entreehal, die daarmee meteen vergroot en vernieuwd werd. Met winkels, een espressobar en een gastvrij restaurant is de centrale hal van alle gemakken voorzien en voldoet daarmee beter aan de wensen van deze tijd.

Rondleiding nieuw Catharina Hartcentrum

Met deze ontwikkeling behouden we onze voortrekkersrol als grootste hart- en vaatcentrum van Nederland en kunnen we zelfs internationaal verder doorgroeien.

Dr. Pim Tonino Cardioloog

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited