Brandschade snel opgelost door Berghege Service en Onderhoud

Wie te maken krijgt met brand, wil natuurlijk dat de schade zo snel mogelijk wordt hersteld. Of het nu gaat om een kleine keukenbrand of een grotere brand waardoor het pand tijdelijk onbewoonbaar is geworden; Berghege staat klaar voor al het onderhoud -en schadeherstel. Onze opdrachten bevinden zich tot nu toe in een straal van zo’n 100 kilometer rondom Oss.  

Verschillende aanvliegroutes
Coördinator Serviceconcepten Rick van den Hurk vertelt over het proces rondom een brandschadeafhandeling. “Opdrachten komen niet rechtstreeks via huiseigenaren binnen, maar worden gemeld door hun verzekeraar of een schade-expert. Wij worden vervolgens door de verzekering of expert gebeld om een noodvoorziening aan te brengen, vaak al de volgende werkdag. Bij een kleinere brand, bijvoorbeeld een friteuse die vlam vat, krijgen we de opdracht via de verzekering, per mail binnen. Als het om een spoedmelding gaat, zijn we binnen 2 uur ter plaatse. Wanneer ons personeel arriveert, zal men in beide gevallen inventariseren wat er moet gebeuren. Met enige regelmaat kunnen we het schade herstelwerk al direct starten en de eerste afspraken inplannen”, legt Rick uit.  

Aan de slag
“Zodra de financiële zaken rondom een grotere brandschade geregeld zijn, gaan we aan de slag. We maken een planning, bestellen materialen en doen dit alles in overleg met de bewoners. Een brand heeft veelal een behoorlijk impact. Meestal is de grootste schrik wel voorbij als wij ter plaatse komen, maar niet altijd. Dan luisteren wij naar het verhaal van de bewoners en tonen we begrip voor de situatie, logisch toch?”, vindt Rick. “Verzekeringstechnisch moeten we het pand of object weer in de oude staat herstellen, maar we bespreken ook of er specifieke aanvullende wensen zijn. Stel dat de klant kiest voor openslaande deuren naar de tuin in plaats van de kozijnen die hij had voor de schade, dan maken wij dat tegen een meerprijs in orde. De tijdsduur van herstel is afhankelijk van de soort brandschade, de levering van de materialen en of er een contra-expert is ingeschakeld. De schade zoals je ziet op de foto is vanaf aanvang van de herstelwerkzaamheden in 2 á 3 weken helemaal afgewerkt."

"Als het om een spoedmelding gaat, zijn we binnen 2 uur ter plaatse.”

Rick van den Hurk, medewerker Service en Onderhoud bij Berghege

 


Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren