Joris is assistent uitvoerder

Na mijn opleiding mbo Bouwkunde studeerde ik verder aan het hbo bij Avans in de richting Bouwtechnische Bedrijfskunde. Ondanks een goede eerste stage bij Berghege koos ik ervoor om af te studeren bij Stam + de Koning in Eindhoven. Ik wilde graag meer bedrijven van binnen zien, maar maakte al wel de afspraak om terug te komen als ik mijn diploma op zak had. En zo is het ook gegaan, sinds januari 2018 ben ik Assistent Uitvoerder voor Berghege op het project St. Maartenskliniek.

 

Diverse projecten

Al tijdens mijn stage werd duidelijk dat je bij Berghege aan mooie projecten kunt werken. Toen deed ik ervaring op in de woningbouw. Maar zelfs dat was niet standaard: voor het project Torckdael fase 2 in Wageningen werkte ik mee aan de bouw van drie grote appartemententorens, 24 woningen en een parkeerkelder. Nu lever ik als Assistent Uitvoerder mijn bijdrage aan de St. Maartenskliniek in Ubbergen/Nijmegen. Een grootschalig ziekenhuiscomplex met 7 OK’s waar ik veel van kan leren. Ik werk er nauw samen met Geert Arts; hij was destijds mijn stagebegeleider en is Hoofduitvoerder voor deze megaklus. Op drukke dagen zijn er wel 100 vakmensen tegelijk op de bouwplaats!

 

Het team aansturen, de kwaliteit controleren, planningen bewaken. Het mooiste is het, als wat je op papier hebt bedacht, in de praktijk goed werkt.

Joris, assistent uitvoerder


Volop mogelijkheden 

Nu werk ik in de uitvoering, dus ben ik ongeveer 50%  binnen en 50% buiten bezig. Het team aansturen, de kwaliteit controleren, planningen bewaken. Het mooiste is het, als wat je op papier hebt bedacht, in de praktijk goed werkt. Vanuit deze functie wil ik misschien doorgroeien naar Werkvoorbereider/Projectleider. Helemaal zeker weet ik dat nog niet, want bij Berghege zijn zo veel mogelijkheden. Samen met mijn leidinggevenden heb ik een ontwikkelingsplan gemaakt dat ik op afgesproken momenten met hen bespreek. Het kan dus zomaar nog veranderen, bijvoorbeeld als er een bijzonder project binnenkomt waar ik graag ervaring in op wil doen. Wie weet waar ik over een jaar sta!”

 

Bijna familie

Een prettige werksfeer vind ik heel belangrijk. Dat zit bij Berghege wel goed. Het is een echt familiebedrijf en dat merk je. Misschien klinkt het gek, maar het voelt als één grote familie. Er heerst geen strakke hiërarchie. Collega’s helpen elkaar en zorgen dat de werkdruk zo eerlijk mogelijk verdeeld wordt. Je merkt dat de directie daar de voorwaarden voor schept. Zo kreeg ik onlangs een eigen bus waardoor ik flexibeler ben in mijn werktijden. Ik kan nu taken zoals het afsluiten van de bouwplaats overnemen van de Hoofduitvoerder zodat hij ook eens wat eerder naar huis kan. Een simpel voorbeeld, maar het zegt wat mij betreft veel over de werksfeer.

 

Bij Berghege zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten. Ben jij een goede aanvulling op ons team, dan komen we graag met je in contact. Laat je interesse weten via sollicitatie@berghege.nl 

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren