Samen Verder Bouwen

Berghege 100 jaar

Flyer BB (2)

100 jaar Bouwbedrijf Berghege

Bouwbedrijf Berghege is 100 jaar! Wat begon in de werkplaats van Hent Berghege, groeide in 100 jaar uit naar het toekomstgerichte bouwbedrijf van nu. Dit jubileum is meer dan een viering van bouwkundige mijlpalen; het is een viering van samenwerking, groei en het vermogen om samen verder te bouwen. Terwijl ons bedrijf de volgende eeuw binnentreedt, blijft de essentie onveranderd: samen maken wij de hoogste bouwambities waar!

Dit hele jaar 2024 vieren we ons 100-jarig jubileum. We doen dat met inmiddels ruim 200 medewerkers, daar zijn wij heel trots op! Het wordt een jaar vol hoogtepunten. Belangrijk is de familiedag voor al onze mensen met hun gezin in mei. Maar we organiseren ook een dag voor onze zakelijke relaties en één voor alle geïnteresseerden uit Oss en omgeving in juni. Er volgt een spetterend groot feest in september voor al onze medewerkers. En verder komt er een reeks bijzondere podcasts en een social media actie. Kortom, we laten deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij gaan. 

Samen Verder Bouwen 2

SAMEN. VERDER. BOUWEN.

 

SAMEN - Berghege gaat voor samen. Samen werken. Samen successen vieren. Met ons eigen team. Maar ook met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

VERDER - Berghege kijkt altijd verder. Verder dan vandaag. Verder door te vernieuwen en te verrassen. Zo doen we waar we goed in zijn. En blijven we goed in wat we doen.

BOUWEN - Berghege, dat ís bouwen. Bouwen aan de hoogste bouwambities. Bouwen aan een diversiteit in projecten. Trots op het verleden. Op naar een mooie toekomst.

100 jaar Bouwbedrijf Berghege

In deze video kijken we terug én vooruit met Henk en Jan Berghege en de huidige directie Tom Bongers en Gilbert Ceelen. Van de beginjaren van Hent Berghege in 1924 tot de innovaties van vandaag de dag. 

Relatie evenement

Op 7 juni ontvingen wij een aantal van onze fijne relaties bij het Walkwartier in Oss. Voor de gelegenheid bouwden wij deze bouwplaats helemaal om tot evenementenlocatie. Met astronaut André Kuijpers en futurist Richard van Hooijdonk als keynote speakers en een mooie tentoonstelling over 100 jaar Berghege. Marloes Berghege leidde onze gasten door het programma en burgemeester Wobine Buijs en wethouder Sidney van den Berg zorgden voor een verrassing met een Osje van verdienste voor Henk en Jan Berghege én het bedrijf. 

Kerstborrel 2023: de aftrap

Op vrijdag 23 december sloten wij traditiegetrouw ons werkjaar af tijdens de jaarlijkse kerstborrel. Dit moment grepen we aan om het jubileumjaar af te trappen met de onthulling van het jubileumlogo en -thema. 

Flyer BB (1)

Beknopte terugblik op het verleden

In 1924 startte Hent Berghege (1893-1967) als zelfstandig ondernemer in de Osse Begijnenstraat. Hij huurde een pand van de fraters, bouwde er een houten werkplaats bij en had vanaf het begin voldoende timmerwerk voor kerken, kloosters en scholen.

In 1957 nam Jan Berghege (1926-1999) het bedrijf van zijn vader Hent Berghege over, het bedrijf ging verder onder de naam Bouwbedrijf JM Berghege. Eén van de eerste opdrachten van dit nieuwe bedrijf was een grootschalige uitbreiding van het St. Nicolaas instituut in opdracht van de fraters. Bouwbedrijf Berghege werd een gerenommeerde onderneming.

In 1987 wordt het bedrijf voortgezet door een derde generatie. De broers Henk (1952) en Jan Berghege (1960) komen aan het roer. Twee jaar later verhuist het bedrijf naar het pand van de fraters, Begijnenstraat 3. Berghege kreeg landelijk bekendheid in een breed scala van sectoren in de utiliteitsbouw.

In 2019 slaan de families Berghege en Heerkens de handen ineen en ontstaat de Berghege Heerkens bouwgroep door het samengaan van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. In ditzelfde jaar nemen Tom Bongers en Gilbert Ceelen de dagelijkse directie over. 

In 2024 markeert Bouwbedrijf Berghege het 100-jarig bestaan, nog steeds vanuit diezelfde Osse Begijnenstraat waar het allemaal begon. We kunnen terugkijken op een eeuw waarin het bedrijf gestaag gegroeid is; vernieuwend maar zonder de kernwaarden uit het oog te verliezen. Berghege is nog steeds dat warme familiebedrijf dat inzet op de langetermijnrelatie. Zowel met de eigen mensen als opdrachtgevers, bouwpartners en onderaannemers.

ONZE MOOIE PROJECTEN