Verbouwing Raadhuis Ravenstein

Vernieuwbouw van een rijksmonument

Bekijk alle foto's

Op 13 april 2021 ondertekenden Bouwbedrijf Berghege en de Gemeente Oss de aannemingsovereenkomst voor de verbouwing van dit voor Ravenstein kenmerkende pand. 

De huurder wordt Donato’s Gewoon Bijzonder. Zij vestigen een winkel en een restaurant in het historische pand. Daarnaast vinden de Heemkundekring, het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein (TIR) en het Gilde een onderkomen in het gebouw. Door de verbouwing kan het raadhuis dus ook in de toekomst bezocht worden door de inwoners. 

Gilbert Ceelen, directeur Bouwbedrijf Berghege: “Wij zijn er trots op een bijdrage te mogen leveren aan nieuwe invulling van dit karakteristieke pand dat zo’n prominente plek inneemt in het historische centrum van Ravenstein. Een dergelijke herbestemming op een binnenstedelijk locatie sluit goed aan bij onze focus en expertise. We gaan er iets heel moois van maken!”

We hebben veel ervaring met vernieuwbouw van rijksmonumenten, en ook werken op een krappe bouwplaats in hartje centrum is ons niet vreemd. 


Vanaf aanvang van het initiatief is Annemieke Verstraten vanuit de gemeente Oss als projectleider betrokken bij de herbestemming van het Raadhuis in Ravenstein. Zij geeft aan trots te zijn dat de verbouwing van het Raadhuis nu een feit is. Naar verwachting is de verbouwing eind 2021 gereed.  

>> Raadhuis Ravenstein is één van de actuele vernieuwbouwprojecten binnen de gemeente Oss

Opdrachtgever

Gemeente Oss

Opdracht

Verbouwing Raadhuis Ravenstein


Adres:
Sint Luciastraat 2, 5371 AS Ravenstein

Verbouwing Raadhuis Ravenstein
  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren