RENOVATIE HISTORISCH KANTOOR BERGHEGE

Van oud klooster naar moderne werkomgeving

Het kantoor van Bouwbedrijf Berghege is een voormalig Fraterhuis dat dateert uit 1883. Voor de vernieuwing van dit eigen kantoor aan de Begijnenstraat is Berghege zowel de opdrachtgever als de uitvoerende partij. In deze bijzondere positie realiseerde het bouwbedrijf een enorme metamorfose van oud klooster naar een moderne werkomgeving die helemaal van deze tijd is. Zo werden de oude metalen kozijnen vervangen door houten versies die gemaakt zijn in de eigen werkplaats en kwam er een prachtige serre langs de zijkant. Alle aanpassingen zijn uitgevoerd met veel oog voor detail en respect voor de historie.

Project
Transformatie hoofdkantoor Berghege
Locatie
Oss
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Berghege
Architect
De Twee Snoeken
soort
Renovatie

In het toekomstbestendige pand kunnen dagelijks zo’n tachtig medewerkers op een prettige manier werken. En ruimte voor groei is ingecalculeerd: Berghege kan in het vernieuwde kantoor groeien tot zo’n 120 werkplekken. Er zijn grote, open kantoortuinen en transparante vergaderplekken gecreëerd. Daarnaast heeft de kapel een upgrade gekregen. Dit is een moderne ontspanningsruimte geworden waar gezond en gezellig geluncht kan worden, maar die ook uitnodigt om tussendoor even te relaxen met bijvoorbeeld een potje tafeltennis of tafelvoetbal. En zelfs bedrijfsfestiviteiten met het hele team kunnen er meer dan prima plaatsvinden.

Drone-video door het gebouw (bron: manifistatie Oss 2.0)

Meer projecten industrie en bedrijven

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited