ONDERHOUD ENEXIS PROCESGEBOUWEN

ONDERHOUD ENEXIS PROCESGEBOUWEN

Voor Enexis netbeheer verzorgt Berghege Heerkens Serviceconcepten het onderhoud van alle procesgebouwen in de regio’s Brabant West (omgeving Roosendaal) en Brabant Noordoost (regio ’s-Hertogenbosch) onderhouden. Deze mooie overeenkomst is met Enexis in 2024 afgesloten voor zes jaar, met een optie voor verlenging met nog eens zes jaar.  

Project
Onderhoud procesgebouwen
Locatie
Brabant West en Brabant Noordoost
Opdrachtgever
Enexis
soort
Service en Onderhoud
Procesgebouw En Bus 1

Procesgebouw, transformatorstation of trafohuisje

Procesgebouwen (ook wel: transformatorstations of trafohuisjes) staan verdeeld over heel Nederland. Vanuit deze gebouwtjes wordt de stroom vanuit het hoofdnetwerk naar alle woningen verdeeld. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, zie je deze gebouwtjes overal. Niet vreemd want in de regio Brabant West gaat het om 3.747 gebouwen en in de regio  Brabant Noordoost zelfs om 4.091 van dit type gebouwen. 

Herstellen, verbouwen en uitbreiden 
Enexis gaat in de komende jaren van ieder gebouw een statusopname maken, om zo gebreken inzichtelijk te maken. Die gaan wij vervolgens herstellen. Ook bij calamiteiten grijpen wij in zodat de functie van de gebouwen weer hersteld wordt. En wij zijn de partner die de verbouwingen oppakt die nodig zijn met het oog op de energietransitie. Zo passen wij de vloeren aan om ze geschikt te maken voor de nieuwe trafo’s en realiseren wij nieuwe stations wanneer die nodig zijn. 

IMG 5900 Edited

Berghege Heerkens Serviceconcepten

Naast de herstel- en verbouwwerkzaamheden aan bestaande procesgebouwen gaan wij ook een aantal uitbreidingen realiseren in opdracht van Enexis. Wij pakken het werk voor Enexis aan onder de noemer Berghege Heerkens Serviceconcepten. Het team Serviceconcepten van Berghege in Oss bedient de regio Brabant Noordoost en de regio Brabant West wordt opgepakt door het team van Heerkens van Bavel in Tilburg.

Veiligheid is een belangrijk speerpunt voor Enexis; daarin vinden wij elkaar. Om dit werk nabij of aan gastechnische en/of elektrotechnische voorzieningen veilig te doen is een VIAG-BEI certificaat nodig. Wij hebben daar onze mensen dan ook speciaal voor Enexis opgeleid. 

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited