Nieuwbouw Dialogue Centre ‘Omnia’

Het visitekaartje van Wageningen University & Research

Bekijk alle foto's

Omnia is een bijzonder gebouw op de campus van de Wageningen University & Research waar studenten en onderzoekers op een toegankelijke manier de dialoog met elkaar en met de samenleving kunnen voeren. Berghege bouwde deze inspirerende plek naar ontwerp van architectenbureau Broekbakema uit Rotterdam. Dit multifunctionele gebouw staat tussen Atlas en FrieslandCampina. 

Inspirerende plek

Volgens Simone Ritzer, coördinator van het Wageningen Dialogue-programma is Omnia hét visitekaartje van de campus: “Een inspirerende plek om met verschillende partijen fysiek samen te komen tijdens uiteenlopende bijeenkomsten. In deze tijd merk je sterker dan ooit hoe belangrijk die fysieke ontmoeting is. Niet alleen om elkaar te inspireren en innovaties verder te brengen, maar ook om uit je eigen bubbel te treden en je open te stellen voor andere perspectieven. Dat is precies wat we in het Dialogue Centre laten gebeuren.” 

“Het ‘Paviljoen in het Groen’ lijkt te zweven boven het groene parklandschap. De trap komt je als het ware tegemoet en nodigt uit om het Dialogue Centre te betreden.”

architectenbureau Broekbakema

Opdrachtgever

Wageningen University & Research

Opdracht

Nieuwbouw Dialogue Centre ‘Omnia’


Adres:
Hoge Steeg 2, Wageningen

Academische uitstraling

Naast dat het dé plek voor dialoog is, heeft het gebouw nog twee andere functies. Zo neemt het alle functies van de Aula elders in Wageningen over, waar van oudsher alle promoties en inauguraties plaatsvonden. De zaal is hiervoor ingericht met een academische uitstraling. De derde functie van het gebouw is die van Faculty Club: een aantrekkelijke ontmoetingsplaats inclusief restaurant. Voor medewerkers en hun (buitenlandse) gasten.

Echte blikvanger

Het Dialogue Centre is een echte blikvanger. Met aan de kant van de Mansholtlaan een glazen gevel over de hele breedte. Die symboliseert de verbinding met de samenleving. Verder heeft het pand een sedumdak dat beschermt tegen zon, regen en extreme hitte. En dankzij aansluiting op de warmte-koudering die momenteel op de campus wordt aangelegd, krijgt het centrum een duurzame energievoorziening. De oplevering was in april 2022.

>> lees hier meer over het groene sedumdak van Omnia

 

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren