ACADEMISCH ZIEKENHUIS MAASTRICHT

Het totale bruto vloeroppervlakte beslaat 23.400 m2

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht heeft een nieuwbouw aan de zuidzijde van haar complex. De nieuwbouw aan de Verheylaan is het laatste onderdeel van een strategische heroriëntatie die enkele jaren geleden begon. De Berghege Heerkens bouwgroep realiseerde de bouw.

Project
Nieuwbouw aan de Verheylaan
Locatie
Maastricht
Opdrachtgever
Academisch Ziekenhuis Maastricht
Architect
Architecten aan de Maas
grootte
23.400 m2

Een bijzondere belevingskwaliteit

Het gebouw omvat naast een logistiek centrum, kantoren en vergaderfaciliteiten onder andere een MRI-centrum met 4 MRI’s, poliklinieken en een O.K.-complex met 12 klinische operatiekamers. De nieuwbouw bestaat uit 6 lagen met kelder en dakopbouw. Het totale bruto vloeroppervlakte beslaat 23.400 m2 en de totale inhoud 104.000 m3. De nieuwbouw wordt ontsloten, via een nieuw groot atrium dat de aansluiting vormt met het bestaande complex. Dit atrium is voorzien van een volledig transparant dak en geeft een extra dimensie aan de ruimte tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw met een bijzondere belevingskwaliteit. Hier is een personeelsrestaurant, diverse zitmogelijkheden en een koffiecorner voor de patiënten en bezoekers gerealiseerd.

De nieuwbouw is duurzaam gebouwd en gecertificeerd volgens BREEAM NL. Dit gebeurde door middel van een maatwerk-aanpak, de BREEAM NL Bespoke procedure. Deze maatwerk aanpak is bij uitstek geschikt voor complexe, multifunctionele gebouwen zoals ziekenhuizen. Ook het gebouwontwerp geeft uitdrukking aan de duurzaamheidambitie. Zo is het gevelvlak in de zuidgevel voorzien van elementen met geïntegreerde PV-cellen.

De nieuwbouw is duurzaam gebouwd en gecertificeerd volgens BREEAM.NL

MEER PROJECTEN ZORG

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited