Portiersloge Byondis-campus Nijmegen

Warm welkom in multifunctioneel entreegebouw

Bekijk alle foto's

Met de Portiersloge heeft de groene campus van biofarmaceutisch bedrijf Byondis in Nijmegen een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Broekbakema en vormt een aantrekkelijke entree voor bezoekers. In deze centrale locatie heeft  ook de veiligheid en security van de campus haar plek. Byondis is een innovatief R&D bedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen kanker en auto-immuun ziektes. Eerder bouwde Berghege op deze campus ook het kantoor van Synthon

Multifunctioneel gebouw

De Portiersloge is een multifunctioneel gebouw waar voorzieningen voor de campusbeveiliging en de coördinatie van onderhoudswerkzaamheden op het terrein samenkomen. Dankzij de samenwerking met Broekbakema, Pieters, DGMR, Verstappen van Amelsfoort en Gabriels Elektrotechniek realiseerden we in recordtijd alle ontwerpfases. Dat duurde acht maanden tot aan het uitvoeringsgereed ontwerp, waarvoor de gemeente Nijmegen in september 2021 de omgevingsvergunning verleende. 

Opdrachtgever

Byondis

Opdracht

Portiersloge Byondis-campus Nijmegen


Adres:
Microweg 1, Nijmegen

Meer informatie onder de video
Van artist impression naar realisatie

Transparante vliesgevel

De campusentree bestaat uit een grote luifel met zonnepanelen, waar voetgangers, fietsers en auto’s langs de beveiliging naar binnen kunnen. De ontvangstruimte is twee verdiepingen hoog. Een transparante vliesgevel zorgt ervoor dat de ruimte optimaal van het daglicht kan profiteren en maakt dat de receptie goed zicht houdt op het entreegebied. Bij de kantoren daarachter wisselen verdiepingshoog glas en dichte stroken elkaar af. Bij de werkplaats, technische opslagruimten en fietsenstalling aan de achterzijde van het gebouw is de gevel gesloten.

“De afwisseling van verdiepingshoog glas en dichte stroken zorgt op de werkplekken voor een goede balans tussen daglicht en energieprestaties.” 

architectenbureau Broekbakema Rotterdam

 

De bezoekers van de Portiersloge worden verwelkomd in een BENG-conform gebouw. Met een volledige PV-luifel, efficiënte lucht-warmtepomp, hoogwaardig geïsoleerde gevel en gebruik van thermische massa. De oplevering vond plaats in september 2022.

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren