Vernieuwbouw Ekoplaza in Den Haag

Historisch pand in de binnenstad

Bekijk alle foto's

Bij Ekoplaza kun je erop vertrouwen dat alle boodschappen 100% biologisch zijn. De producten zijn van hoge kwaliteit en komen grotendeels van kleinschalige boeren, telers en producenten. Voor een vestiging in Den Haag verzorgden wij de vernieuwbouw van een historisch pand aan de Stationsweg zodat zij daarheen konden verhuizen. “De nieuwe winkel is veel ruimer en lichter", vindt Geert-Jan Smits, formulemanager van Ekoplaza.

“Op piekmomenten in de geluidshinder hebben we samen met Ekoplaza geregeld dat de omwonenden in een hotel konden overnachten.”

Boyd Wielheesen, projectleider bij Bouwbedrijf Berghege

Het nieuwe pand voor Ekoplaza ligt aan de Stationsweg, in het Haagse centrumgebied. “Van een bouwplaats was dus geen sprake. Alle opslag van materiaal en materieel moest dus in het gebouw zelf opgelost worden”, legt projectleider bij Bouwbedrijf Berghege, Boyd Wielheesen uit. Ook het vergunningen- en ontheffingentraject vergt op een binnenstadlocatie de nodige aandacht. “Hier hebben we perfect kunnen samenwerken met partners van Ekoplaza zoals Den Dekker projectmanagement en Udea. We hebben er alles aan gedaan om het proces soepel te laten verlopen en overlast te beperken. Van de planning voor groot transport tot hotelovernachtingen voor omwonenden bij piekmomenten met geluidshinder, alles lag duidelijk vast in een BLVC-plan.”

Opdrachtgever

Ekoplaza

Opdracht

Vernieuwbouw Ekoplaza in Den Haag


Adres:
Stationsstraat Den Haag

Complete verbouwing

De opdracht voor Berghege bestond uit een complete verbouwing waarvoor van twee historisch panden één grote winkel is gemaakt. De ruimte is nu in totaal 730 vierkante meter, waarvan 530 vierkante meter winkeloppervlakte. Verder is er plaats voor opslag, koeling en personeel. Wielheesen: “Onze werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. Tot aan de afwerking met het brandwerend en akoestisch plafond aan toe. Het eindresultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Ekoplaza is ook heel tevreden, we gaan nog dit voorjaar een tweede filiaal voor hen verbouwen in Amsterdam!”

 

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren