Golfbad - Oss

Dakspanten in druppelvorm

Bekijk alle foto's

Bouwbedrijf Berghege realiseerde een wedstrijdbad als uitbreiding op het bestaande complex van Golfbad Oss.

Constructieve opstelling

De plannen van Golfbad Exploitatie b.v. voor het nieuwe bad werden uitgesteld nadat een eerdere aannemer die de klus zou klaren, failliet ging. Golfbad Oss benaderde Bouwbedrijf Berghege voor het bouwkundige gedeelte en Kemkens Installatiebureau voor de technische installaties. Het Golfbad roemde beide partners voor hun 'uitermate constructieve opstelling', waardoor de bouw binnen het bestaande budget bleef, zonder af te doen aan de beoogde kwaliteit en faciliteiten.

Druppelvorm

De gigantische houten dakspanten in de vorm van een druppel zijn bedacht door architect Rinus van Grondelle van Van Grondelle Architecten uit Oss. In het moderne gebouw realiseerde Berghege een kelder, een nieuw kantoor aan de voorkant van het bad en een wedstrijdbad (15 x 25 meter) met kleedaccommodatie. Op de verdieping bevinden zich de tribune, een vergaderruimte, een verenigingsruimte en een ruimte voor de technische installaties. Onder de beweegbare zwembadbodem zijn tanks geplaatst die hergebruik van 70% van het water mogelijk maken.

Opdrachtgever

Golfbad exploitatie BV, Oss

Opdracht

Golfbad - Oss


Adres:
Euterpelaan 1, Oss

Golfbad Oss
  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
Opening wedstrijdbad Oss

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren