GOLFBAD OSS

GOLFBAD OSS

Bouwbedrijf Berghege realiseerde een wedstrijdbad als uitbreiding op het bestaande complex van Golfbad Oss.

Project
Nieuwbouw wedstrijdbad
Locatie
Oss
Opdrachtgever
Golfbad exploitatie BV
Architect
Grondelle Architecten

Constructieve opstelling

De plannen van Golfbad Exploitatie b.v. voor het nieuwe bad werden uitgesteld nadat een eerdere aannemer die de klus zou klaren, failliet ging. Golfbad Oss benaderde Bouwbedrijf Berghege voor het bouwkundige gedeelte en Kemkens Installatiebureau voor de technische installaties. Het Golfbad roemde beide partners voor hun 'uitermate constructieve opstelling', waardoor de bouw binnen het bestaande budget bleef, zonder af te doen aan de beoogde kwaliteit en faciliteiten.

Druppelvorm

De gigantische houten dakspanten in de vorm van een druppel zijn bedacht door architect Rinus van Grondelle van Van Grondelle Architecten uit Oss. In het moderne gebouw realiseerde Berghege een kelder, een nieuw kantoor aan de voorkant van het bad en een wedstrijdbad (15 x 25 meter) met kleedaccommodatie. Op de verdieping bevinden zich de tribune, een vergaderruimte, een verenigingsruimte en een ruimte voor de technische installaties. Onder de beweegbare zwembadbodem zijn tanks geplaatst die hergebruik van 70% van het water mogelijk maken.

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited