Kasteel Beeckendael (Haverleij) - 's-Hertogenbosch

62 grondgebonden woningen en 18 appartementen

Bekijk alle foto's

Midden in het groen realiseerde Bouwbedrijf Berghege het zevende van de negen Haverleij-kastelen in ‘s-Hertogenbosch: Kasteel Beeckendael. Deze markante locatie bestaat uit 62 grondgebonden woningen en achttien appartementen, waarvan twee penthouses met een terras van tachtig vierkante meter. Het kasteel heeft een groot binnenplein en vier binnenhoven, ontworpen door landschapsarchitect Paul van Beek.

Binnenstebuiten

Met kasteel Beeckendael verwezenlijkte architect Kees Kaan van Claus en Kaan architecten zijn karakteristieke visie op wonen. Buiten wordt binnen. De H-vorm van het gebouw en het vele glas in de woningen maken dat licht vrij spel heeft. De woningen hebben maximaal uitzicht op de natuur en optimaal profijt van de zon. Of zoals Kaan zelf zegt: ”Het landschap hangt niet langer in een lijst aan de muur maar is nu werkelijkheid, ingelijst door het kozijn.”

Het ontwerp grijpt terug naar authentieke zandkastelen en de vroegere Inca-tempels, monumentale gebouwen die trapvormig uit het landschap oprijzen. Geraffineerde details maken het af: het bijzondere zandkleurige metselwerk en het speciaal ontworpen ornament van beton geven Kasteel Beeckendael een unieke sfeer.

Parel aan de kroon

Kasteel Beeckendael ligt aan de westzijde van landgoed Haverleij, de nieuwe parel aan de kroon van ’s-Hertogenbosch. Wonen in Haverleij betekent wonen op een modern landgoed, met de sfeer van vroeger. De circa duizend woningen en appartementen zijn gegroepeerd in negen kastelen en het Slot Haverleij. Slechts tien procent van het uitgestrekte landgoed wordt bebouwd. De kastelen staan dus volledig vrij in het landschap. Elk kasteel heeft een eigen vorm en karakter, precies passend in de omgeving. Want harmonie tussen gebouw en natuur staat centraal.

Opdrachtgever

Bouwfonds Ontwikkeling

Opdracht

Kasteel Beeckendael (Haverleij) - 's-Hertogenbosch


Adres:
Beeckendael 1, 's-Hertogenbosch

Haverleij
  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
Haverleij, landgoed aan de Maas

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren