ZORGCENTRUM SINT ANNA BOXMEER

Kleinschalige woongroepen op historische locatie

Sint Anna Boxmeer bouwt aan de Veerstraat in Boxmeer samen met Bouwbedrijf Berghege een nieuw verpleeghuis voor 160 bewoners. De bewoners krijgen in kleinschalige woongroepen van acht mensen in een H-vorming gebouw hun nieuwe woonplek. Het gebouw telt vier woonlagen. Daarbij delen twee woongroepen een gemeenschappelijk entree en facilitaire ruimtes. De niet-woongroepgebonden activiteiten vinden plaats in het algemene deel op de begane grond.

Project
Nieuw zorgcentrum voor Sint Anna
Locatie
Boxmeer
Opdrachtgever
Sint Anna Boxmeer
Architect
De Witte Oss Architecten

Gefaseerde aanpak

Sint Anna droomde al jaren van een nieuw verpleeghuis. Het huidige pand, wat wordt gehuurd van De Congregatie van de Zusters van Julie Postel, is prachtig maar niet meer functioneel om de steeds meer complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw. In 2018 is samen met De Witte Oss Architecten begonnen met de planontwikkeling van het nieuw te bouwen pand.

Gelukkig heeft Corona de doorontwikkeling van de plannen niet in de weg gestaan en was het definitief ontwerp een feit in december. Na de technische uitwerking is in juni 2021 de eerste heipaal de grond in gegaan. De eerste fase met 62 appartementen en het algemene deel is - volgens planning - een jaar later opgeleverd in de zomer van 2022. Inmiddels is de gehele nieuwbouw afgerond en overgedragen aan het zorgcentrum.

Op het prachtige terrein maken we de huisvesting voor Sint Anna helemaal klaar voor een kwalitatief hoogwaardige toekomst

Tom Bongers Directeur Berghege

Berghege heeft inmiddels ook samen met Welvaarts (Elektrotechniek - Domotica - Beveiliging), en van Dijnsen (Installatietechniek - Beveiligingen) de tweede fase van de nieuwbouw gerealiseerd. Het project werd ondersteund door de bureaus Van Aarle De Laat (Bouwmanagement begeleiding) en Klictet (Installatie Adviesbureau).

Lees meer over dit project in het artikel van Bouwen aan de Zorg 

Lees ook de uitgaves van de Anna Special:

Anna Special 1 (zomer 2021) 'Onderweg naar een nieuw Sint Anna'
Anna Special 2 (winter 2021) 'Toekomstgericht bouwen'
Anna Special 3 (zomer 2022) 'Huiskamer van Boxmeer'
Anna Special 4 (winter 2022) 'Fase 1 nieuwbouw gereed'

Meer projecten in de zorg

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited