KASTEEL BEECKENDAEL HAVERLEIJ

62 grondgebonden woningen en 18 appartementen

Midden in het groen realiseerde Bouwbedrijf Berghege het zevende van de negen Haverleij-kastelen in ‘s-Hertogenbosch: Kasteel Beeckendael. Deze markante locatie bestaat uit 62 grondgebonden woningen en achttien appartementen, waarvan twee penthouses met een terras van tachtig vierkante meter. Het kasteel heeft een groot binnenplein en vier binnenhoven, ontworpen door landschapsarchitect Paul van Beek.

Project
Kasteel Beeckendael (Haverleij)
Locatie
's-Hertogenbosch
Opdrachtgever
Bouwfonds Ontwikkeling

Binnenstebuiten

Met kasteel Beeckendael verwezenlijkte architect Kees Kaan van Claus en Kaan architecten zijn karakteristieke visie op wonen. Buiten wordt binnen. De H-vorm van het gebouw en het vele glas in de woningen maken dat licht vrij spel heeft. De woningen hebben maximaal uitzicht op de natuur en optimaal profijt van de zon. Of zoals Kaan zelf zegt: ”Het landschap hangt niet langer in een lijst aan de muur maar is nu werkelijkheid, ingelijst door het kozijn.”

Het ontwerp grijpt terug naar authentieke zandkastelen en de vroegere Inca-tempels, monumentale gebouwen die trapvormig uit het landschap oprijzen. Geraffineerde details maken het af: het bijzondere zandkleurige metselwerk en het speciaal ontworpen ornament van beton geven Kasteel Beeckendael een unieke sfeer.

Beeckendael BB (8)

Parel aan de kroon

Kasteel Beeckendael ligt aan de westzijde van landgoed Haverleij, de nieuwe parel aan de kroon van ’s-Hertogenbosch. Wonen in Haverleij betekent wonen op een modern landgoed, met de sfeer van vroeger. De circa duizend woningen en appartementen zijn gegroepeerd in negen kastelen en het Slot Haverleij. Slechts tien procent van het uitgestrekte landgoed wordt bebouwd. De kastelen staan dus volledig vrij in het landschap. Elk kasteel heeft een eigen vorm en karakter, precies passend in de omgeving. Want harmonie tussen gebouw en natuur staat centraal.

Haverleij, landgoed aan de Maas

Meer projecten woningbouw

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited