Castella - Nijmegen

Echte eyecatcher

Bekijk alle foto's

De transformatie van voormalig fabrieksterrein De Dobbelman in Nijmegen is reeds afgerond. Het sluitstuk van het project is de Castellatoren; dit gebouw is hét icoon voor de entree van de Nijmeegse binnenstad. Bouwbedrijf Berghege was verantwoordelijk voor de bouw van het 42 meter hoge appartementen- en werkgebouw.

Eyecatcher

Het ontwerp van de Castellatoren komt van DOK architecten uit Amsterdam. De hoogte en vormgeving zijn bewust in contrast met de industriële uitstraling van de eerdere nieuwbouw op De Dobbelman. Door de bijzondere, grotendeels glazen gevel heeft de toren wel iets weg van een diamant. Echt een eyecatcher. Het glas van de galerij, grenzend aan de Graafseweg, werkt als geluidsscherm voor de woningen in de Castellatoren en de achterliggende woningen. De erkers in de gevel zorgen voor een bijzonder reliëf.

De Castellatoren bestaat uit een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, 60 huurwoningen en 1500 vierkante meter kantoorruimte. De eerste woonlaag met zes woningen is bestemd voor cliënten van Pluryn met een lichamelijke beperking en eventueel hun partner. De overige appartementen worden binnen de sociale sector verhuurd.

Presentatie Castellatoren - DOK architecten >>

Opdrachtgever

Talis Nijmegen

Opdracht

Castella - Nijmegen


Adres:
De Ruyterstraat 211 nijmegen

  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
Hoogste punt van Castella bereikt

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren