HOTEL CONFERENTIECENTRUM ZONHEUVEL DOORN

Renovatie verouderd hotel

In samenwerking met de bekende duurzaamheidsarchitect Thomas Rau heeft Bouwbedrijf Berghege conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn gerevitaliseerd. Binnen een jaar werd het verouderde hotel flink opgeknapt en omgebouwd van 135 kleine naar 118 grotere kamers.

Project
Hotel Conferentiecentrum Zonheuvel
Locatie
Doorn
Opdrachtgever
Stichting SBI, Doorn
Architect
Thomas Rau

Zonheuvel ontving de Gouden Green Key. Dit is hét internationale keurmerk voor bedrijven die aantoonbaar bezig zijn met de milieuzorg binnen hun bedrijfsprocessen. Daarnaast heeft het hotel als deelnemer aan het milieuprogramma Op Kop van de Provincie Utrecht een intentieverklaring getekend om de bedrijfsvoering klimaatneutraal te maken en de CO2 uitstoot aanzienlijk terug te dringen.

Ook voor de revitalisering had Zonheuvel grote plannen op het gebied van duurzaamheid. Het Hotel Conferentiecentrum vroeg daarom de gelouterde ‘groene’ architect Thomas Rau voor het ontwerp.

Thomas Rau pleit voor One planet architecture, een door hemzelf bedachte term om aan te geven dat we maar één planeet hebben en daarom ook aan toekomstige generaties moeten denken. Thomas Rau hanteert het motto dat elk gebouw opnieuw een verrijking moet zijn voor de omgeving, een stimulerende werk- en woonplek moet creëren en een maatschappelijk voorbeeld moet neerzetten. Hij ontwierp onder meer het energieneutrale hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist en gaf daarmee duurzaam bouwen in Nederland een herkenbaar gezicht.

Bouwbedrijf Berghege mocht voor de verbouwing en de coördinatie van het bouwteam tekenen, vanwege de bewezen successen in duurzame nieuwbouw- en verbouwprojecten als het NIOO in Wageningen en Het Klooster ZIN in Vught. Samen met de architect zocht Berghege voor elke kamer naar een goede balans tussen duurzaamheid en maakbaarheid als het ging om de materialen, het energiegebruik en het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Meer projecten maatschappelijk vastgoed

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited