Op de hoek van de Raadhuislaan en de Lievekamplaan, op de plek van het voormalige belastingkantoor, bouwt Berghege de komende jaren een prachtig nieuw wooncomplex: Linck. De Gemeente Oss wil de Raadhuislaan een flinke impuls geven. Linck is daarbij een belangrijke eerste stap.
In Linck staan ontmoetingen tussen verschillende generaties centraal. Er is gekozen voor geclusterd wonen. Bewoners wonen zelfstandig, maar delen bepaalde voorzieningen, zowel binnen als buiten. Op de vierde verdieping komen gezamenlijke ruimtes, zoals een kookstudio, dakterrassen en een stadskas. Loopbruggen verbinden de vier gebouwen, waardoor een hechte en duurzame geenschap ontstaat. Dit biedt bewoners en omwonenden de kans om een sociaal netwerk op te bouwen.
Naar projectwebsite LinckOp de plek van het voormalige Osse belastingkantoor en de parkeerplaats van de Maasvallei komen bijna tweehonderd appartementen. Verdeeld over vier gebouwen, die samen plan Linck vormen. Van alle woningen gaan er 28 de verkoop in. De overige appartementen worden verhuurd via BrabantWonen.
Zoals de naam doet vermoeden, legt Linck op allerlei manieren bijzondere verbindingen. Tussen de bouwwerken: loopbruggen zorgen ervoor dat bewoners van gebouw naar gebouw kunnen bewegen. Tussen Linck en het centrum: doorsteekjes vormen de ideale schakel. En tussen bewoners en hun stadsgenoten: ze treffen elkaar in de stadskas of in het openbare groen.
Als je nu op de hittestresskaart van Oss kijkt, zul je op deze locatie een rode vlek zien. Straks is deze supergroen, vergelijkbaar met Linck zelf. Het project heeft die natuurlijke uitstraling vooral te danken aan het prachtige parklandschap, dat bovendien bijdraagt aan de biodiversiteit van de plek en de stad. Ook is het plan duurzaam door onder meer het toepassen van hernieuwbare energiebronnen, hoogwaardige isolatie en collectieve zonnepanelen.
Aan de Raadhuislaan is op de begane grond ruimte voor een commerciële plint, waarmee Linck zorgt voor extra levendigheid van in straat. Maar niet zomaar één: dit wordt de Etalage van de Stad. Hier staat innovatief ondernemen centraal, met een focus op de sustainable development goals (SDG’s) én op de rijke stadshistorie van Oss.
Interesse? Laat het ons weten!Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 340 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar!
Meer over de bouwgroep