Trainingscomplex 1908 Feyenoord Rotterdam

Trainen in rust en privacy

Bekijk alle foto's

In opdracht van Feyenoord realiseerde Bouwbedrijf Berghege het nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal van de Rotterdamse voetbaltrots. Het gebouw accommodeert diverse kantoren, een auditorium, een restaurant, ontspanningsruimtes en kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. De naam 'Trainingscomplex 1908', verwijst naar het oprichtingsjaar van Feyenoord. 

Het karakter

Het gebouw is zo ontworpen dat er zoveel mogelijk transparantie en interactie tussen velden en gebouw zal zijn. Richting de naastgelegen Buitendijk is de gevel als een scherm vormgegeven waardoor het gebouw hier een rug creëert. Spelers en staf kunnen zo met optimale geborgenheid en de privacy werken. Deze gevel is een scherp vormgegeven schil die in één vorm ook een royaal dakoverstek richting de zuidelijk gelegen velden creëert. Het is opgebouwd uit trapeziumvormige strekmetalen panelen van cortenstaal met verschillende perforatiegraden. Dit creëert een dynamisch patroon met op verschillende plekken scherp vormgegeven raampartijen die zowel in als áchter deze dubbele gevel zitten. De gevel- en dakvorm is hét beeldbepalende element van het gebouw en weerspiegelt het karakter van de club, en het kleurt zowaar een beetje rood.

Een groot deel van het gebouw staat in het teken van sportmedische faciliteiten en afdelingen die zich bezig houden met research en de prestaties van spelers. Dit wordt ondersteund door diverse kantoren, het auditorium, een restaurant, ontspanningsruimtes en kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. De twee voetbalvelden en de aparte keeperszone rondom het gebouw zullen allemaal voorzien zijn van de modernste analysetechnieken.

Het gebouw is verankerd op de locatie met een integraal ontworpen buitenruimte en landschapselementen die de architectuur van het gebouw, en de sfeer van de club, ondersteunen. De accommodatie staat op een relatief besloten terrein waar de staf en de selectie vanaf seizoen 2018 – ’19 in alle rust en privacy kunnen werken en trainen.

Opdrachtgever

Hillesluis Trainingscomplex B.V.

Opdracht

Trainingscomplex 1908 Feyenoord Rotterdam


Adres:
Sportlaan 81, Rotterdam

  • Deel pagina

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren