De Piekenhoef - Oss

Bouwen in bosrijke omgeving

Bekijk alle foto's

In een landelijke bosrijke omgeving verrezen aan de zuidkant van het dorp Berghem (gemeente Oss), de eerste woningen van de nieuwe wijk De Piekenhoef. In verschillende bouwfasen zijn uiteindelijk 1.250 woningen gerealiseerd. Belangrijke speerpunten uit het Osse volkshuisvestingsbeleid, zoals duurzaamheid, sociale cohesie en veiligheid, hebben bij de ontwikkeling van deze wijk met haar dorps karakter alle aandacht gekregen. Bouwbedrijf Berghege maakt samen met drie andere bouwers onderdeel uit van de VOF combinatie Hoessenbos die de ontwikkeling, verkoop en realisatie van de woningen realiseert.

Grote diversiteit

Karakteristiek voor een dorp zijn wisselende bouwmassa's, verspringende rooilijnen en variatie in kavelbreedtes. Binnen het plangebied zijn gebieden te onderscheiden die een samenhangend geheel vormen: de erven en straten. De inrichting van de erven creëert een gevarieerde wijk, terwijl elk erf afzonderlijk een eenheid vormt qua materiaal en textuur. Zodoende ontstaan veel verschillende woonmilieus: ruime, luxe huizen, tweekappers, appartementen maar ook sociale woningbouw. De Piekenhoef is een wijk met een grote diversiteit.

Oog voor kwaliteit

Addo van Doornen, stedenbouwkundige bij de gemeente Oss: "Berghege typeer ik als een projectontwikkelaar met een scherp oog voor kwaliteit. De mensen van Berghege denken mee; niet alleen in technische zin maar ook in kwalitatieve en architectonische zin. Het appartementencomplex is daar een goed voorbeeld van. Toen het ontwikkelplan zich al in de eindfase bevond, wist Berghege de partners te motiveren om enkele belangrijke kwaliteitsverbeteringen alsnog door te voeren. Berghege heeft duidelijk de ambitie om er iets goeds van te maken en dat waardeer ik."

Opdrachtgever

VOF Combinatie Hoessenbos, Oss

Opdracht

De Piekenhoef - Oss


Adres:
Perzikkruid 61, Berghem

De Piekenhoef
  • Deel pagina
Meer informatie onder de video
Wonen in de Piekenhoef

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren