DE PIEKENHOEF OSS

Bouwen in bosrijke omgeving

In een landelijke bosrijke omgeving verrezen aan de zuidkant van het dorp Berghem (gemeente Oss), de eerste woningen van de nieuwe wijk De Piekenhoef. In verschillende bouwfasen zijn uiteindelijk 1.250 woningen gerealiseerd. Belangrijke speerpunten uit het Osse volkshuisvestingsbeleid, zoals duurzaamheid, sociale cohesie en veiligheid, hebben bij de ontwikkeling van deze wijk met haar dorps karakter alle aandacht gekregen. Bouwbedrijf Berghege maakt samen met drie andere bouwers onderdeel uit van de VOF combinatie Hoessenbos die de ontwikkeling, verkoop en realisatie van de woningen realiseert.

Project
De Piekenhoef
Locatie
Oss
Opdrachtgever
VOF Combinatie Hoessenbos

Grote diversiteit

Karakteristiek voor een dorp zijn wisselende bouwmassa's, verspringende rooilijnen en variatie in kavelbreedtes. Binnen het plangebied zijn gebieden te onderscheiden die een samenhangend geheel vormen: de erven en straten. De inrichting van de erven creëert een gevarieerde wijk, terwijl elk erf afzonderlijk een eenheid vormt qua materiaal en textuur. Zodoende ontstaan veel verschillende woonmilieus: ruime, luxe huizen, tweekappers, appartementen maar ook sociale woningbouw. De Piekenhoef is een wijk met een grote diversiteit.

Piekenhoef BB (2)

Oog voor kwaliteit

Addo van Doornen, stedenbouwkundige bij de gemeente Oss: "Berghege typeer ik als een projectontwikkelaar met een scherp oog voor kwaliteit. De mensen van Berghege denken mee; niet alleen in technische zin maar ook in kwalitatieve en architectonische zin. Het appartementencomplex is daar een goed voorbeeld van. Toen het ontwikkelplan zich al in de eindfase bevond, wist Berghege de partners te motiveren om enkele belangrijke kwaliteitsverbeteringen alsnog door te voeren. Berghege heeft duidelijk de ambitie om er iets goeds van te maken en dat waardeer ik."

Wonen in de Piekenhoef

Meer projecten woningbouw

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited