VERBOUWING HOOFDINGANG RIJNSTATE ARNHEM

Rijnstate bouwt aan de toekomst

Bouwbedrijf Berghege realiseert de verbouwing aan de hoofdingang van Rijnstate in Arnhem. Er is een tijdelijke entree gebouwd die als ingang dient, nu de hoofdingang is afgesloten voor deze stevige opknapbeurt. 

Project
Nieuwe hoofentree Rijnstate
Locatie
Arnhem
Opdrachtgever
Rijnstate
Architect
Gortemaker Algra Feenstra architects
soort
Verbouwing
Entree Rijnstate 3 [Desktop Resolutie]

Sneller en slimmer

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval. 

Op deze manier past Rijnstate het ziekenhuis aan op de zorgvraag van de toekomst. Verbeterde zorgprocessen en nieuwe apparatuur betekenen een flinke sprong vooruit in hun dienstverlening. Sneller en slimmer. En dat niet alleen: ze vernieuwen, om tegelijk te verduurzamen. Met minder vierkante meters beperken ze bijvoorbeeld de kosten van energie. 

Wij bouwden ook Rijnstate Elst
Rijnstate Entree Frontaal [Desktop Resolutie]

Verduurzamen van de zorg

De aanpassing van de hoofdentree is het begin van een flinke reeks verbouwingen aan het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Tot en met 2030 neemt Rijnstate onder meer het buitengebied onder handen, verbouwen ze het Atrium, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen en breiden ze de afdeling Radiologie uit.

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg. Voor de verbouwing van het ziekenhuis heeft ze dan ook zorgvuldig de partners gekozen, die duurzaam willen bouwen. Bouwbedrijf Berghege gaat als aannemer de verbouwing van de entree uitvoeren. Unica verzorgt de technische installaties. 

MEER PROJECTEN VOOR DE ZORG

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited