NIEUWBOUW P EN Q SINT MAARTENSKLINIEK

In het ontwerp van de nieuwbouw is de bestaande hoofdstructuur van het ziekenhuis voortgezet

Op de vijflaagse ondergrondse parkeergarage aan de voorzijde van de Maartenskliniek is de nieuwbouw van de gebouwen P en Q gerealiseerd. Een ontwerp van architectenbureau Wiegerinck uit Arnhem. Met deze nieuwbouw wordt de E-straat, de bestaande hoofdverkeersader van het ziekenhuis (een centrale glazen gang met golvend dak), verlengd. De hoofdingang van het ziekenhuis schuift daardoor 42 meter naar voren. In twee nieuwe gebouwen (gebouw P en Q) aan weerszijden van de nieuwe ingang zijn nieuwe ziekenhuisfuncties ondergebracht.

Project
Twee nieuwe gebouwen
Locatie
Ubbergen
Opdrachtgever
Sint Maartenskliniek
Architect
Architectenbureau Wiegerinck

De bezoekers van het nieuwe ziekenhuis komen met de lift vanuit de parkeergarage uit in de nieuwe, ruimtelijke entreehal van het ziekenhuis in gebouw Q. Bovenin die hal zweeft een goudkleurig volume, waarin zich het nieuwe auditorium bevindt. De nieuwe hal staat in open verbinding met de verlengde E-straat en gebouw P. Gebouw P is het werkgebouw, met poliklinieken op de begane grond en een hypermoderne apotheek, met medicijnenrobot. Op de eerste verdieping: een nieuw bloedlaboratorium en de dagbehandeling, voor ondermeer fysio- en ergotherapie, psychologische en maatschappelijke ondersteuning en infusiekamers. Daarnaast bevat de nieuwbouw conferentiezalen en kantoren.

Gebouw P&Q Sint Maartenskliniek Nijmegen (6) (1)

Duurzaam en economisch

De bouwdelen P&Q zijn in contrast met de glazen E-gang en conform de bestaande gebouwen van het ziekenhuis uitgevoerd in okergeel metselwerk.

De nieuwbouw is uitgewerkt in degelijke, onderhoudsarme en eenvoudig schoon te houden materialen en detailleringen. Het betonkernactiveringssysteem dat via een warmtepomp aangesloten is op een warmte- en koudebron in de aarde houdt het klimaat in het gebouw in zomer en winter op een duurzame en economische manier aangenaam.

MEER PROJECTEN VOOR DE ZORG

Berghege Heerkens bouwgroep

Dankzij onze ijzersterke krachtenbundeling met familiebedrijf Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is een bouwgroep ontstaan die behoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Meer over de bouwgroep
IMG 5900 Edited