Bedrijfsruimte Nobilon in recordtijd realiseren

  • 11 december 2002

Wereldwijd kampen landen met een groot tekort aan vaccins tegen ziekten. Om het tekort terug te dringen, richten Intervet, Organon en Diosynth als dochterondernemingen van Akzo Nobel, momenteel een nieuwe business unit op: Nobilon International BV. Dit zelfstandige bedrijfsonderdeel zal menselijke vaccins in ampulvorm en spuitvorm gaan produceren en vermarkten. Op 1 januari 2002 is in Boxmeer de bouw van de bedrijfsruimten voor Nobilon van start gegaan.

Gezien de dringende behoefte aan vaccins heeft een korte realisatietermijn van de bedrijfsruimten de hoogste prioriteit. Een uitdaging die Nobilon samen met het bouwteam, waar Bouwbedrijf Berghege deel van uitmaakt, voortvarend aanpakt. Business manager van Nobilon de heer A.A.W.M. de heer Van Loon: “Normaliter wordt er bij de bouw van dit soort ruimten gekozen voor sequentiële uitvoering. Om echter een zo kort mogelijke doorlooptijd te garanderen, lopen nu werkzaamheden naast elkaar. Hiermee bereiken we dat de looptijd wordt teruggebracht van vier à vijf jaar naar ongeveer anderhalf jaar.”

Betrokkenheid

Het bouwteam bestaat naast de heer Van Loon van Nobilon uit de afdeling corporate project engineering van Intervet, architectenbureau Staal / Christensen uit Eindhoven, Bouwbedrijf Berghege uit Oss, Ulehake bouwconstructies cq bouwkunde uit Oss, installatiebedrijf Kropman uit Nijmegen en installatiebedrijf RTP uit Afferden.

De samenwerking verloopt zeer goed en prettig. “Ik loop wekelijks op de bouw en ervaar iedere keer weer dat de betrokkenheid enorm is”, vertelt de heer Van Loon. “Ook de medewerkers van Bouwbedrijf Berghege stellen zich afhankelijk van de situatie flexibel, adviserend, kundig en initiërend op.” Echter niet alleen de goede samenwerking en de korte realisatietijd maakt het complexe bouwproject bijzonder. Ook de buitenwanden van de bedrijfsruimte zijn spraakmakend te noemen. Kunstenares Matty Christensen heeft in de kleuren lichtgrijs en paars een 1.80 meter hoog reliëf in de wanden verwerkt. Het reliëf visualiseert een virus en beslaat een oppervlakte van 500 vierkante meter. De realisatie van de productieruimte voor Nobilon vormt hiermee op zowel esthetisch en realisatietechnisch als op inhoudelijk gebied een opdracht met veel uitdagingen.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren