Berghege bouwt 3e onderwijsgebouw 'Aurora' voor Wageningen University & Research

  • 21 oktober 2019
  • Onderwijs & Wetenschap

beeld: LIAG architecten en bouwadviseurs

Bouwbedrijf Berghege en Heerkens van Bavel Bouw, beide onderdeel van de Berghege Heerkens bouwgroep, gaan samen met ULC Groep het nieuwe onderwijsgebouw Aurora realiseren op de Wageningen Campus. Ze hebben zich georganiseerd in de bouwcombinatie 'Build2Learn ULC Wageningen VOF'. Met de onderwijsgebouwen Forum en Orion faciliteert dit derde onderwijsgebouw de verwachte groei van de universiteitscampus. In september 2021 kan het nieuwe gebouw in gebruik worden genomen.

Gunning

De gunning vond plaats op basis van de beste prijs-kwaliteit-verhouding. Aspecten als uitvoering, duurzaamheid, projectorganisatie en in het speciaal planning en oplevering zijn daarbij meegewogen. Na een mededingingsprocedure waarin diverse optimalisaties zijn voorgesteld kwam de bouwcombinatie als beste uit de bus.

Uiterst flexibel

Aurora is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs uit Den Haag. LIAG ontwierp een uiterst flexibel modulair gebouw met een open structuur. Rekening is gehouden met de benodigde aanpasbaarheid, óók voor de toekomst. Collegezalen kunnen met elkaar verbonden worden en in de toekomst kunnen de collegezalen omgebouwd worden tot laboratoria.

Het motto “improve the quality of life” van de WUR is door de architect in een duurzaam en gezond gebouw vertaald. Het gebouw heeft daarnaast een groene uitstraling waarbij de gevels naar binnen doorlopen. Planten vormen een belangrijk onderdeel in het interieur.

Het nieuwe gebouw gaat naast een grote collegezaal voor 450 studenten vooral veel onderwijsruimtes, kantoren en practicum laboratoria herbergen. De omvang wordt ongeveer 17.500 vierkante meter. 

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren