Berghege neemt na eigen hoofdkantoor nu kapelanie in Osse Begijnenstraat onder handen

  • 10 juli 2020
  • Wonen en zorg
  • Wonen & Zorg

In de kapelanie van de Grote Kerk in Oss worden vijf appartementen gebouwd. De parochie Heilige Willibrordus en bouwbedrijf Berghege tekenden vandaag een aannemingsovereenkomst.

De parochie blijft eigenaar en gaat de appartementen aan de Begijnenstraat verhuren. Op die manier krijgt het monumentale gebouw dat ooit is gebouwd om kapelaans van de Grote Kerk in onder te brengen een nieuwe functie. Het pand is verhuurd geweest als kantoor, de bovenverdieping stond leeg.

Bouwbedrijf Berghege heeft onlangs het voormalige klooster en internaat aan de Begijnenstraat opgeknapt tot eigen hoofdkantoor. Het is de ambitie van het bouwbedrijf om de straat haar oude allure terug te geven. De kennis en ervaring die is opgedaan bij de verbouwing van het kantoor, kan nu opnieuw in de praktijk worden gebracht.

Bij de ondertekening waren pastoor Roland Kerssemakers, projectleider Ronnie Tiemissen van Bouwbedrijf Berghege, Gilbert Ceelen directeur van Berghege en Patrick van den Bergh die namens de parochie de bouw gaat begeleiden aanwezig.

De bouw van de appartementen in de kapelanie start in september. De oplevering zal ergens in het voorjaar van 2021 zijn.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren