Berghege start realisatie 10e Thomashuis

  • 22 november 2012

Nadat Bouwbedrijf Berghege in de afgelopen jaren al een reeks Thomashuizen heeft gerealiseerd in opdracht van woningbouwcorporatie Vestia, is er nu een vervolg gekomen in Kaatsheuvel.Thomashuis Kaatsheuvel ligt op de grens van Kaatsheuvel en Sprang-Capelle aan de Zuidhollandsedijk en maakt deel uit van de gemeente Loon op Zand. In deze landelijke omgeving staat de prachtige monumentale boerderij uit 1798. Deze oude boerderij wordt grondig verbouwt tot Thomashuis waarbij het geheel wordt gesplitst in twee volwaardige woningen. Het voorhuis voor de zorgondernemers en de oude stal voor de cliënten. Het cliëntenverblijf zal gaan bestaan uit een grote gezamenlijke woonkamer met open keuken, 8 ruime zit/slaapkamers, een logeerkamer en 2 badkamers met toilet.

Een Thomashuis is een kleinschalige, veilige en huiselijke woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Elk huis – vaak een karakteristiek pand – wordt geleid door een echtpaar of stel dat er zelf ook woont. Initiatiefnemer Hans van Putten had zelf een zoon met een verstandelijke beperking: Thomas. Hij bedacht dit franchiseconcept in 2001 en richtte, om de zorgondernemers te ondersteunen, de stichting De Drie Notenboomen op. Inmiddels kent de stichting nóg twee formules: de ‘Herbergier’ voor mensen met een geheugenstoornis en ‘Impresario’, een verblijf voor dagbesteding. Het vastgoed van de stichting is in handen van woningcorporatie Vestia Midden-Nederland.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren