“”

Berghege weer helemaal thuis in de Begijnenstraat

  • 9 maart 2020
  • Kantoren

Sinds 9 maart zijn alle 85 kantoormedewerkers van Berghege weer terug op hun vertrouwde locatie aan de Begijnenstraat in het Osse centrum. Toch is het even wennen, want niets is meer hetzelfde. Van de fietsenstalling en de binnentuin tot het bedrijfsrestaurant en de kantoren: alles kreeg een flinke opwaardering. Tot een kantoor met alle comfort en duurzaamheid die hoort bij 2020, maar met heel veel respect voor de rijke historie van het voormalige Fratershuis uit 1883.

Osse trots

Het in de jaren ’80 verbouwde, oorspronkelijke klooster onderging een enorme metamorfose die al meteen zichtbaar wordt op de ruime parkeerplaats. Daar is nu veel meer ruimte voor zowel auto’s als fietsen. De gevel is meer dan ooit een eyecatcher waarover een toevallige voorbijganger terecht opmerkt: ‘hier kan Oss echt trots op zijn, wat is het mooi geworden!’. Achter de robuuste, antieke voordeur schuilt een lichte en moderne ontvangstbalie met zicht op de binnentuin. Bezoek kan tijdens het wachten kijken naar het oude altaar dat daar nog staat te pronken. Of het laatste nieuws volgen via de narrowcasting op een groot scherm. 

Open en transparant

In een historisch pand is bijna in de regel geen enkele ruimte hetzelfde. Toch is het de Twee Snoeken gelukt overal openheid en transparantie te creëren. Een mooi voorbeeld is de prachtige serre langs de zijkant waar het team van het Bedrijfsbureau zijn plek heeft gekregen. Alle medewerkers hebben zit-sta werkplekken met centraal Google-muzieksysteem. En voor iedere afdeling zijn eigen koffiecorners en geluidsdichte vergaderruimtes gerealiseerd.

Je ervaart dat je niet in een standaard kantoorgebouw werkt, maar in een bijzonder pand waarvan je de historie daadwerkelijk kunt voelen.  Oorspronkelijke details zijn zorgvuldig hersteld en op sommige plekken weer opnieuw zichtbaar gemaakt en vervolgens gecombineerd met eigentijdse interieurelementen en moderne voorzieningen zodat een wandeling door het gebouw een tijdreis wordt door de gelaagdheid van de rijke geschiedenis van dit prachtige pand. -Twee Snoeken 

Toekomstbestendig

De vroegere kapel is nu een  moderne ontspanningsruimte waar mensen van IBN dagelijks voor een gezonde lunch zorgen. Hier kan iedereen even komen relaxen; bijvoorbeeld met een potje tafeltennis of tafelvoetbal. Er is zelfs plek genoeg voor bedrijfsfestiviteiten met het hele team. Een team dat overigens nog kan groeien, daar is in de verbouw al rekening mee gehouden in deze toekomstbestendige vernieuwbouw.

Bouwbedrijf Berghege is in 1924 opgericht. In 1988 verhuisde het hoofdkantoor van Begijnenstraat 19 naar nummer 3. Op deze locatie is stap voor stap uitgebreid, onder andere door de kapel -die Berghege overigens in de jaren ’50 zelf bouwde - van de fraters te kopen. Na de verbouwing in 2019-2020 is het team van Berghege na een korte overbrugging in de Rijnstraat weer terug op hun vertrouwde plek.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren