Bouwteamovereenkomst voor Rijnstate in Elst officieel getekend

  • 9 februari 2021
  • Ziekenhuizen

Op dinsdag 9 februari werd de bouwteamovereenkomst voor de verdere technische uitwerkingen van het ontwerp voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening van Rijnstate getekend met als doel het ziekenhuis in 2021 en 2022 te bouwen. Rijnstate en de gemeente Overbetuwe werden het eerder al eens over het hoofdlijnenakkoord voor de realisatie van een nieuwe ziekenhuisvoorziening op de locatie Spoorlaan in Elst. Dit is een belangrijke volgende stap in de bouw van een ziekenhuisvoorziening door de bouwcombinatie Berghege Heerkens Unica. 

Op dinsdag 9 februari werd de bouwteamovereenkomst voor de verdere technische uitwerkingen van het ontwerp voor de nieuwe ziekenhuisvoorziening van Rijnstate getekend met als doel het ziekenhuis in 2021 en 2022 te bouwen. Rijnstate en de gemeente Overbetuwe werden het eerder al eens over het hoofdlijnenakkoord voor de realisatie van een nieuwe ziekenhuisvoorziening op de locatie Spoorlaan in Elst. Dit is een belangrijke volgende stap in de bouw van een ziekenhuisvoorziening door de bouwcombinatie is Berghege Heerkens Unica. 

Virtueel proosten
Bij de mijlpaal werd stilgestaan in de kapel van Bouwbedrijf Berghege met een online toost. Alle betrokkenen hadden vooraf via Rijnstate een ‘borrelbox’ ontvangen zodat virtueel gezamenlijk het glas geheven kon worden met een afvaardiging van de betrokkenen Unica, PTG advies, K&R, Gortemaker Algra Feenstra, HyMatters, SWINN, Heerkens van Bavel en Bouwbedrijf Berghege. Willem-Jan Hanegraaf, Programma manager vernieuwbouw van het Rijnstate Ziekenhuis sprak een toost uit:  “Op de mooie stappen die we de afgelopen maanden hebben gezet op weg naar onze nieuwbouw in Elst.”

Definitief collegebesluit
Maandag 3 februari stemde de Raad van Toezicht van Rijnstate in met het hoofdlijnenakkoord, waar de grondaankoop een belangrijk onderdeel van is. Een dag later stemde het college van burgemeester en wethouders van Overbetuwe hiermee ook in tijdens hun collegevergadering. Na een definitief besluit op de koopovereenkomst en een onherroepelijk bestemmingsplan is de vestiging van Rijnstate in Elst definitief en de aankoop officieel rond. 

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren