De Castellatoren, hét icoon voor de entree van de Nijmeegse binnenstad

  • 19 januari 2011

De transformatie van voormalig fabrieksterrein De Dobbelman in Nijmegen is bijna afgerond. Het sluitstuk van het project is de Castellatoren; dit gebouw wordt straks hét icoon voor de entree van de Nijmeegse binnenstad. Bouwbedrijf Berghege zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van het 45 meter hoge appartementen- en werkgebouw.

Nieuwbouw-Castellatoren-Nijmegen-Bouwbedrijf-Berghege

 
Berghege bouwt

Vorige week werd het contract officieel gemaakt. Op woensdag 12 januari 2011 vond de contractondertekening plaats door de heer Hamers van woningcorporatie Talis uit Nijmegen en de heer Berghege van Bouwbedrijf Berghege. De planning is om omstreeks april 2011 met de bouw van de toren te starten.

Eyecatcher

Het ontwerp van de Castellatoren komt van DOK architecten uit Amsterdam. De hoogte en vormgeving zijn bewust in contrast met de industriële uitstraling van de eerdere nieuwbouw op De Dobbelman. Door de bijzondere, grotendeels glazen gevel heeft de toren wel iets weg van een diamant. Echt een eyecatcher. Het glas van de galerij, grenzend aan de Graafseweg, werkt als geluidsscherm voor de woningen in de Castellatoren en de achterliggende woningen. De erkers in de gevel zorgen voor een bijzonder reliëf.


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren