Een multidisciplinaire afdeling oncologie voor Bernhoven

  • 11 december 2020
  • Ziekenhuizen

Een rustige en veilige plek om de beste zorg aan kankerpatiënten te kunnen geven. Het stond al een hele tijd hoog op de wensenlijst van ziekenhuis Bernhoven. Berghege was verantwoordelijk voor de bouw van deze nieuwe afdeling oncologie die sinds een maand of wat voorzichtig in gebruik is genomen. 

Open tijdens verbouw
De bestaande afdeling moest gesloopt worden en daarna werd de nieuwe afdeling ingebouwd. Tijdens de werkzaamheden was de rest van het ziekenhuis gewoon in gebruik. Projectleider Kees de Wilt: “We hebben hier in andere ziekenhuizen zoals het Maxima Medisch Centrum en de Sint Maartenskliniek ruimschoots ervaring mee opgedaan. We weten hoe we onze werkzaamheden daarop goed aan kunnen passen om zo onder andere de geluidsoverlast tot een minimum te beperken.”

Dit was de eerste grote verbouwing in dit nog nieuwe ziekenhuis waar het door de komst van corona erg druk was. “Corona zorgde er ook voor dat ons werk een paar weken stilgelegen heeft. Mede dankzij de goede samenwerking met Bernhoven en partners zoals Hoppenbrouwers hebben we toch op tijd kunnen opleveren”, vertelt Roy Bergers, uitvoerder namens Berghege. 

Patiënt staat centraal
Rust, comfort en privacy waren de trefwoorden bij de inrichting van de afdeling. Je vindt hier een harde bankjes maar comfortabele stoelen om het langer wachten te verzachten. Voor de privacy zijn tussen de verschillende zithoekjes gordijnen opgehangen. Er zijn 25 spreek- en behandelkamers voor de persoonlijke gesprekken met specialisten. En die zitten in de nieuwe poli dicht bij elkaar: oncologen, casemanagers, mama-care, verpleegkundigen, chirurgen, radiotherapeuten, mdl-artsen, longartsen, neurologen en iedereen die bij een behandeling betrokken is.

Het is een zogeheten multidisciplinaire afdeling waar specialisten van verschillende vakgroepen bij elkaar komen en waar zorg om de patiënt heen wordt georganiseerd. Minstens zo belangrijk, vindt het ziekenhuis, is de rust en bescherming die deze nieuwe locatie uitstraalt zodat de patiënt zich comfortabel voelt. 

 

“Niemand wil natuurlijk de gang maken naar route 075, oncologie, want dan is het gevreesde woord kanker in het spel. Maar als het dan toch moet, dan graag op deze afdeling waar over elk detail is nagedacht, alles in het belang van de patiënt en zijn of haar naasten” 

Chantal Lensen, Oncoloog Bernhoven in Brabants Dagblad

 


ga terug

Volg ons op:

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren